כאשר תשלם אותו הוא יעלם

  • חיפה
    דניאל | 19/06/2008 23:42

    שלום לכולם לפני כמה ימים בכביש החוף תפס אותי שוטר סמוי מדבר בפלאפון תוך כדי נהיגה אני השתמשתי בספיקר אך מתוך הרגל החזקתי אותו גבוה. בדו"ח נרשם שהיה צמוד לאוזן והטענה שלי נרשמה - שדברתי בספיקר, מה ניתן לעשות כדי לבטל או להפחית את הכנס שקיבלתי (1000ש"ח) תודה

    • כאשר תשלם אותו הוא יעלם  לת
      דוד | 20/06/2008 00:10

    • מה ניתן לעשות ? ? ?
      גיא "אנשים באדום" | 20/06/2008 15:57

      1. אם החלטת לדבר בנייד עשה זאת באמצעות דיבורית בלבד ! כל שיחה שלא באמצעותה או שהנייד לא נמצא במקום קבוע ! מסוכן ובניגוד לחוק. 2. גם עם דיבורית, תקצר בשיחה ותשתדל להימנע משיחות בכלל, דיבור בנייד מסיט את תשומת הלב ועלול לגרום לתאונה. 3. גם לפי תיאורך הדו"ח מוצדק, ללא קשר היכן היה הנייד (צמוד לאוזן, או בידך ועל הכיסא), לכן אין כל הצדקה או סיבה לביטול הדו"ח. 4. יתכן והיית זכאי להמרת הדו"ח באזהרה, אלא שלא הודית בעבירה (לפי דבריך המופיעים בדו"ח), לכן אין הרבה מה לעשות . . . אני מקווה מאוד שאתה ויתר הגולשים כאן תתחילו להפנים את הנושא - בכביש אין משחקים ותירוצים, עבירה על החוק ואי כיבוד האחר גוררים כעס ועצבים אצל אלה שמסביבך , יתכן שגם דו"ח (ולא כי השוטר רע או כי הוא צריך למלא מכסה, אלא בגלל עבירה על החוק) ומקרה הגרוע התנגשות מיותרת בכביש הגוררת אחריה : דם, כאב, איברים פגועים, עצב , בכי , נכות ואולי אף שכול. אז בבקשה מכם, תעשו טובה לחוק לאחרים ולמשפחה - בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי

      • תודה על התגובה
        דניאל | 21/06/2008 13:46

        תודה על התגובה , האם בכל זאת כדאי להגיש בקשה להישפט כי אני הודתי ובקשתי הזהרה מכיוון שלא ידעתי את החוק - לא שאני מצדיק את עצמי אבל בקשתי כנס מופחת או הזהרה - השותר לא הסכים אני אני מגיש בקשה להישפט - האם יש מצב לקבל כנס גבוהה יותר ??!!! תודה

        • בקשה להישפט ? זו התאבדות !
          גיא "אנשים באדום" | 22/06/2008 08:15

          דיברת בטלפון ? 1. אתה אשם ועקב כך הוגש נגדך דו"ח. 2. הודית בעבירה ? הרי לא הסכמת עם השוטר שהנייד היה צמוד לאוזן, אם כן אין כאן הודאה באשמה. 3. קנס מופחת ? השוטר לא קובע את גובה הקנס, אלא המחוקק ! 4. השופט רשאי להוציא אותך זכאי (ואל תחלום על כך), להשאיר את הקנס כפי שהוא או לשלוח אותך עם "מתנה" הרבה יותר גדולה. בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים !

    • אחיזת טלפון ביד ושימוש בספיקר = עבירה  לת
      עו"ד אילון אורון | 22/06/2008 15:49