שימוש בנייד ......

  • משפט על "שימוש בנייד תוך כדי נהיגה"
    gilli18 | 17/06/2008 17:49

    שלום רב, בחודש פברואר נהגתי במשאית ונעצרתי על ידי שוטר מייד אחרי פנייה ימינה כאשר הוא מולי בטענה שהשתמשתי בטלפון. במשאית מותקן טלפון קבוע והנייד ישב על מתקן המוצמד לשמשה הקדמית. העניין הוא שאני לא דיברתי במכשיר ולא שלחתי הודעה וישנם רישומים שיכולים להוכיח זאת. בדוח הוא כתב שהוא ראה אותי אוחז במכשיר ביד ימין כשהמכשיר מולי,וכל ניסיונותי להסביר לו שלא נעשה שום שימוש עלו בתוהו.אכן אחזתי במכשיר אבל כשהוא בעריסה,במקום יציב ! ולא ביצעתי שום שימוש.בדברי הנהג הוא רשם שהכנסתי מספר לדיבורית.יש לציין שהשוטר היה גס רוח ומזלזל,וכשנשבר לו מהדיון איתי הוא אמר לי בלעג :"לך לך תמכור נקניק".....הגשתי בקשה להישפט...מה עליי לטעון ? האם יש טעם לציין את התנהגותו המזלזלת ? האם הכלל יש לי סיכוי ומה העונש המקסימלי שאני צפוי לקבל אם אורשע ? בתודה....

    • שימוש בנייד ......
      גיא "אנשים באדום" | 17/06/2008 19:29

      ראשית אין קשר בין הדיבור בנייד (או לא) לבין רישום הדוח. למעשה אתה לא אמור כלל להחזיק את הנייד בידך (שאמור להיות בדיבורית / מתקן קבוע אחר) כאשר ידיך ראשך ותשומת הלב עסוקים בכביש ונתונים לנהיגה בלבד ! אם אומנם המכשיר לא היה בידך אלא במתקן זה או אחר, אל תוותר ותילחם על חפותך ! במשפט תגיד כל דבר היכול לסייע לך : את האמת, כל האמת ורק את האמת, עברך התעבורתי (יש לך דוחות בעבר ? אתה נהג מקצועי ? - הבא מכתב מהבוס וכד') וכל דבר היכול להיות כנגד השוטר : המקצועיות שלו, אופן דיבורו והתנהגותו וכן את הצעתו ש"תלך למכור נקניק" ... עם סיום המשפט אשמח להתעדכן על המשפט ומי הולך למכור נקניק ... בהצלחה ! בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי