תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה

  • תאונת דרכים - תאונת עבודה
    סטודנטית | 16/06/2008 22:23

    אבא שלי עבר תאונת דרכים בחזרה מהעבודה. זה קרה כשהוא הגיע לצומת הוא נתן זכות קדימה לאוטובוס. האוטובוס נעצר לקראת סוף הצומת והחלק האחורי שלו חסם את שדה הראייה. אבא שלי התגלגל עם הרכב מעט קדימה כדי שיהיה לו שדה ראייה ויוכל לסיים לעבור את הצומת וברגע זה הגיע רכב במהירות מופרזת ופגע בחלק הקדמי של הרכב של אבא שלי והעיף את הרכב 180 מעלות. אבא שלי נפגע בראשו, פונה לביה"ח, בוצעו צילומים והוא שוחרר לאחר מספר שעות. יש לי מספר שאלות: 1. מה הפרוצדורה הנכונה בהתחשב בעובדה שמדובר בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה. 2. האם אבא שלי צריך עו"ד או שמא ניתן לטפל בעניין באופן עצמאי? (אני סטודנטית למשפטים, מסיימת שנה ג' כך שלא תהיה לי בעייה לסייע לו). 3. במידה ועדיף לטפל באמצעות עו"ד האם מקובל תשלום שכ"ט של אחוזים מסכום הזכייה בתביעה או שמא שכ"ט קבוע מראש? תודה מראש על העזרה

    • תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה
      דוד | 17/06/2008 05:22

      בסיפור כזה יש המון סיבוכים אפשריים בכדי לנער מכליהם תאונת עבודה, הביטוח הלאומי מערים קשיים כגון, האם זו הדרך הקצרה ביותר האם הוא עצר בדרך לקנות אבטיח, להסתפר או להביא חבר מהעבודה הביתה כל "חריגה" שכזו מהדרך, מנתקת את ההקשר של תאונת עבודה בתביעה של אביך כדאי שתהיי "סקונד צ'ר" ותלמדי ממישהו שמבין יותר ממך גם לותיקים ומנוסים זהו תיק קשה לגבי שכ"ט יש תקנות שמגבילות את זכות העו"ד לאחוזים.

      • תודה רבה על התגובה  לת
        דנידין | 18/06/2008 08:39