אין הבדל מהותי בין 120 ל- 135

  • מהירות גבוהה
    יוסי123 | 15/06/2008 18:24

    שלום בעקרון אני תמיד נוהג בצורה זהירה ויש לי אולי 3 עבירות מהירות קטנות במשך 19 שנה בהן אני נוהג. היום נתפסתי לראשונה במהירות שממש לא מאפיינת אותי עקב בעיה דחופה בבית (שכמובן לא מצדיקה את המהירות) עמדה במסלול הנגדי בעלייה לנופית בכביש רכסים ניידת (אני הייתי בעליה והם בירידה). נסעתי מהר בכביש שהמהירות בו צריכה להיות 80 קמש ואני ממש מקפיד לנסוע בהתאם תמיד. הניידת עברה על הפס הלבן שבין המסלולים ועצרה אותי השוטר אמר שלפי המכשיר מהכיוון הנגדי בו היה יחסית אלי נסעתי במהירות 135 קמש לפני הורדה (הוא הראה לי על הצג) כמובן שהייתי המום. כמובן שהוא לקח את הרשיון וזימן אותי בעוד יומיים לקצין משטרה לצורך אפשרות לשלילת רשיון. מרב שהייתי לחוץ להגיע הביתה מהר לא שאלתי מה היה המרחק של הלייזר (לדעתי זה היה הרבה מעל 300 מ' והמדידה נעשתה כשהושטרים ישבו בתוך הניידת) וכמו כן לא ברור לי איך אני יכול לדעת אם הוא באמת לזר עלי כי מאד קשה לי להאמין שבעלייה אני יכול להגיע למהירות כזו (היו עוד מכוניות לידי). ושוב אני יודע שנסעתי מהר אבל נראה לי מוזר מהירות כזו (לדעתי סביב 120 נשמע לי יותר הגיוני). כמו כן לאחר עיון בזימון לבית משפט ראיתי כי מצוינת שם המהירות (130 לאחר הורדה) אך המרחק שהוצג בממל"ז לא רשום ונותר ריק. שאלתי ואני לא מנסה להתחמק מעונש כי אני יודע שנסעתי בצורה לא תקינה מה לעשות בעת השימוע לפני הקצין מאחר וזה רכב שאני נוסע בו המון לצרכי עבודה. כמו כן לגבי הזימון למשפט מה כדאי לעשות לאור מה שכתבתי כאן. האמת אני מאד מבולבל כי המצחיק זה שאשתי תמיד צוחקת עלי כמה אני זהיר בכביש ונוסע כל כך בזהירות ובסוף זה קורה דווקא לי מקרה כזה. אשמח לשמוע דעתכם מה כדאי לעשות מכיוון שאין אני בקיא לחלוטין במקרים כאלה והאמת אני ממש מתבייש לעצמי שארוע כזה קרה לי. תודה מראש יוסי

    • אין הבדל מהותי בין 120 ל- 135
      דוד | 16/06/2008 05:57

      אם הניידת מדדה אותך תוך כדי נסיעה, זוהי "דבורה" ולא לייזר הדבורה הינו מכשיר יחסית חדש, בהחלט חדיש, שיכול למדוד רכב במהירות גם אם הוא מול הניידת, לפניה אחריה או מצידה. אני לא מציע לך ללכת למשפט, זאת משום שטענת ההגנה שלך מגוחכת. אתה תואמר בביה"מש כי לדעתך נסעת "רק " 120. השופט יקבל את דעתך, ירשום אותה כהודאה באשמה ויקרע לך את הצורה. אם תצליח, נסה להגיע להסדר טיעון עם התובע וצאת מה שיותר בזול. אם אתה נאלץ להתייצב בבימ"ש, קח לך עו"ד שייצג אותך. קשה להתמודד עם אנשי בימ"ש מקצועיים כאשר אתה בלתי מקצועי.

      • אבל האם הדבורה
        יוסי123 | 16/06/2008 07:44

        והשוטר לא אמור להראות לי שמרחק המדידה היה 300 מ' זה לא צוין בדוח ולא הראו לי זאת במכשיר כמו כן מה עלי להגיד לקצין השימוע מחר? אשמח לדעתכם יוסי

        • ספר לנו מה היה בשימוע  לת
          דוד | 16/06/2008 18:19

    • מהירות - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 10/07/2008 17:16

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות מהירות ראה: מהירות