חוקיות של תמרור

  • דוח חנייה אדום לבן בתוך מתחם חניה בקניון (מדובר בשטח בבעלות פרטית) האם הדוח חוקי  לת
    יוסי | 04/06/2008 12:06

    • חוקיות של תמרור
      דוד | 10/06/2008 05:52

      ככלל, בכדי שתמרור יהיה חוקי, הוא צריך להיות מפורסם ב"רשומות", שזה העיתון הרשמי של הממשלה. גם סימון אדום-לבן הוא תמרור (ד-14). בגדול, שוטר לא רושם דו"ח במתחם פרטי כגון קניון או קיבוץ. ישנם חריגים, כגון, אם מנהל הקניון פנה בכתב למשטרה וביקש לאכוף חניה לא חוקית במקום שמיועד לחניית נכים. אפילו חניון של תחנת רכבת אינו בהכרח בעל סימונים חוקיים, אלא אם פורסמו ב"רשומות". מאחר ולך ולי אין את המיומנות הדרושה לברר מה רשום כחוק ומה לא, פנה לאדם שמסוגל לבדוק, כגון, יועץ משפטי של העיריה שבשטח השיפוט שלה מדובר. שים לב לכך שזה שמדובר במתחם פרטי לא מבטיח בהכרח שהתמרור אינו חוקי.