ביטול פס"ד

  • דו"ח חגורת בטיחות בכניסה לחנייה
    יצחק | 01/04/2008 12:20

    קיבלתי דו"ח משטרה על חגורת בטיחות, בעת שהייתי בדרכי לחניית ביתי. ביקשתי להישפט, והורשעתי. כשפניתי לבקש ביטול גזר הדין היות שמדובר בנסיעה קצרה ביותר ובכניסה לחנייה, נעניתי ע"י השופט הנכבד, כי איסור נסיעה ללא חגורה הוא אף על פחות ממטר אחד, וכי לא מצא עילה משפטית לביטול גזה"ד. לא התייאשתי, ואני ממשיך לחשוב האם וכיצד ניתן בכ"ז לבטל את ההרשעה. א. האם אכן יש חובת חגירת חגורה גם בזמן ובמקום של כניסה/יציאה מחנייה? ב. בכל מקרה, האם במקרה כזה יש מקום לנסות שנית לבטל את גזה"ד, בעילות של "זוטי דברים" (משהו שכבר הוזכר כאן בפורום מס' פעמים, בתשובותיכם, אף שאיני יודע מה פירוש הדבר...) או של "מודה ועוזב ירוחם" (אם אכן קיים שיקול כזה בקביעת גזה"ד, ואם יש משמעות להודאה לאחר מתן פסק וגזר הדין)? תודה רבה, יצחק

    • ביטול פס"ד
      עו"ד אילון אורון | 03/04/2008 08:50

      המדובר בעבירת קנס - אם הוטל עליך קנס בלבד, איני מבין כיצד תסייע לך ההודאה בשלב זה. באפשרותך להגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי. קיים סיכוי טוב שהערעור יידחה כיוון שנהגת ללא חגורה. יתכן ויש מקום לקבל את טענת זוטי הדברים אך בשלב זה של הדיון הסיכוי לכך אינו גבוה. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום

    • סמכות שוטר בדרך
      דוד | 04/04/2008 17:37

      אם נסעת בדרך כמשמעותה בחוק הדו"ח מוצדק, אפילו אם נסעת רק מטר אחד אם נסעת בחצר של בית, נניח ממקום חניה אחד לאחר, מדובר בחצר שאינה דרך עפ"י החוק ואין לשוטר סמכות לרשום לך דו"ח על חגורה במקום כזה