קיימת פסילה לפיה עבירות הקנס מתיישנות אחרי 10 שנים

  • דחוף - התיישנות העבירה או העונש של דוחות ברירת קנס -תעבורה של המשטרה
    תומר | 29/03/2008 22:51

    רשום כנגדי דו"ח על עבירת ברירת קנס משנת 2003 , ומסרבים לחדש לי רשיון אם לא אשלם. מדובר בדו"ח שנרשם אך לא נמסר לי מעולם ביד, וכשקיבלתי כעת העתק מהדו"ח לבקשתי, ציין השוטר בשקר ע"ג הדו"ח "נמסר לידיו, מסרב לחתום". לו הייתי מקבל לידי את הדו"ח יתכן והייתי מבקש לשלם את הקנס המקורי, או מבקש להישפט, אלא שכיום הקנס הוכפל, ותקופת הבקשה להישפט חלפה כבר. לציין עוד שבמשך יותר מ-3 שנים לא עשתה המשטרה או המרכז לגביית קנסות דבר כדי לגבות את החוב, אף לא מכתב. רק כעת (לאחר תום 3 השנים) הם מתכתבים עימי לאחר שפניתי אליהם. תודה. שאלתי היא - מה ניתן לעשות. האם תקופת ההתיישנות על העבירה או על העונש אינה עוד 3 שנים כשהייתה. האם ניתן לבקש להישפט, ולבקש מביהמ"ש מכח סמכותו, להאריך את המועד לכך ? ואח"כ לנסות לטעון לפחות לגבי העונש. מידע נוסף: דוחות תעבורה

    • קיימת פסילה לפיה עבירות הקנס מתיישנות אחרי 10 שנים
      עו"ד אילון אורון | 30/03/2008 14:12

      כאשר מדובר בדוחות של משטרה. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום