דו"ח

  • סעיף שגוי בדו"ח חניה
    ציפי | 18/03/2008 13:22

    קיבלתי מעירית בני ברק דו"ח על חניה במקום המסומן באדום לבן. מדובר במתחם החניה של שופרסל דיל שבשוליו יש מסלול המוביל לחניה עליונה של המשרדים. מסלול זה מסומן באדום לבן ורבים חונים בו כאשר מגרש החניה מלא. ערערתי על הדו"ח מכיוון שהסעיף שצויין בו הוא העמדת רכב בתוך צומת או בתחום 12 מטר ממנו והדבר אינו תואם את העובדות. הערעור נדחה והאופציה העומדת לפני היא בקשה להישפט. האם יש סיכוי שבית המשפט יבטל את הדו"ח לאור העובדה שהוא מתבסס על סעיף שגוי ?

    • דו"ח
      עו"ד איתן גורביץ | 18/03/2008 13:58

      בימ"ש רשאי להרשיע גם בסעיף שלא בו מואשמים, כך שלא כדאי לבקש להישפט כשאין הצדקה.

    • סעיף שגוי בדוח
      עו"ד אילון אורון | 19/03/2008 23:07

      סביר מאוד כי השופט ירשיע עפ"י העובדות שיוצגו בפניו, גם אם הפקח רשם סעיף אחר, אלא אם הטעות יוצרת ספק לגבי ביצוע עבירה. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום. התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי.

    • אין סמכות לרישום דוח במתחם פרטי
      דוד | 20/03/2008 23:39

      שלום ציפי לפי מה שהבנתי הדו"ח נרשם לך ע"י שוטר לגבי חניה במתחם פרטי של עסק. למיטב הבנתי, אין לשוטר סמכות לרשום דו"ח כזה שכן אין מדובר בדרך כמשמעותה בחוק, הסימון קרוב לודאי לא פורסם ברשומות ולכן אינו מחייב (דין סימון בצבע כדין תמרור לכל דבר וענין). מאחר שאין לך את הידע לברר האם התמרור מופיע ברשומות, פני נא לאדם שמבין, קרי עו"ד.

      • דו"ח במתחם פרטי
        עו"ד אילון אורון | 21/03/2008 09:32

        אם התמרור (הסימון על הכביש הוא התמרור) אושר כדין ע"י העיריה או הגוף האחראי, התמרור מחייב, גם אם נמצא בשטח חניה של הסופר. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום

        • השאלה הגדולה היא איך אני יכול לבדוק אם התמרור רשום כחוק
          דוד | 21/03/2008 11:20

          לדוגמא: חבר שלי קיבל דוח על חניה עם שילוט למכירה במגרש חניה של מתחם קניות גדול (כמו שיש בקיבוצים). הצעתי לו לכתוב מכתב ולטעון שלשוטר הרושם לא היתה סמכות לרשום את הדוח הזה ואכן הדוח בוטל. איפה הגבול בין הדברים ואיך אפשר לברר אותו ?