כן, יש קנס על הליכה עם אזניות

  • קנס להולכי רגל עם אוזניות לשמיעת מוסיקה???
    טלי | 17/03/2008 14:45

    בעקבות הידיעה המקוממת על נתינת דו"חות להולכי רגל שיקשיבו למוסיקה דרך שתי אוזניות, אני מעוניינת לדעת בדיוק לגבי מה זה תקף: אם אני הולכת על המדרכה ומקשיבה לאוזניות, יתנו לי קנס? האם כשאני עומדת במעבר חציה ומחכה לעבור ומקישבה לאוזניות - יתנו לי קנס? האם כשאני עוברת את הכביש ברמזור עם אוזניות יתנו לי קנס? אשמח אם קצת יסדרו הכל כמו שצריך לגבי החוק. תודה!

    • כן, יש קנס על הליכה עם אזניות
      דוד | 17/03/2008 19:00

      הרעיון הוא כזה: כאשר את הולכת בדרך ומאזינה למוזיקה, טלפון, כל דבר אחר בשתי אזניות, את אינך יכולה לשמוע את קולות המכוניות המתקרבות אליך ואפילו לא צפצוף התראה. זה נכון גם לגבי נהג. מותר להאזין באזניה אחת. נראה לי שיש רק שוטר אחד בארץ שירשום לך דו"ח על זה, תנסי שלא לפגוש אותו (לגבי נהג, יש הרבה שוטרים ויש צדק ברישום דו"ח שכזה) בעבר, כשהחוקים היו יותר פרימיטיביים, היתה חובה לנהג להשאיר חלון טיפה פתוח, בכדי לשמוע קולות מחוץ למכונית, אבל אז גם קראו למכונית אוטו ולנהג שופר (פ בסגול). אפשר חיוך, בבקשה?