תמרור

  • תמרור מנוגד לחץ על הכביש
    מעיין | 05/03/2008 15:42

    רציתי לדעת, במידה וישנה סתירה בין החץ הרשום על גבי הכביש לבין התמרור מעל הרמזור - מה מכריע, מבחינת החוק? (לצורך העניין - חץ המורה על ימינה בלבד ע"ג הכביש מול תמרור של ימינה+ישר) שאלה נוספת, במידה והחוץ לא ניתן לראייה, עקב צפיפות רכבים, האם עדיין ניתן לתת על זה קנס? תודה

    • תמרור
      עו"ד איתן גורביץ | 05/03/2008 16:33

      אם קיימת סתירה בין הסימון להוראות הרמזור, אז במקרה בו נרשם דו"ח ניתן לבטלו, שכן ההוראה צריכה להיות מפורשת וחד משמעית. במקרה בו הסימון לא נראה עקב תנאים במקום, אז המבחן הוא האם נהג סביר יכל להבחין בו.