שי עם לא נהגת אתה זכאי?.........

  • נהיגה בשכרות
    שי | 10/02/2008 17:50

    יום שישי בערב יצאתי מפאב עם חברים. שתיתי כוסית משקה אלכוהלי ואחרי זמן קצר יצאתי מהפאב לעבר המכונית. אספתי את החברים והתחלתי בנסיעה. נסעתי לא יותר מ50 מטר ועצרתי בדד הדרך כי הבנתי שאני לא מספיק מפוקח להמשיך בנסיעה. נתתי לידידיה שלי את המפתחות של הרכב ועברתי למושב האחורי. בזמן שאנחנו מתארגנים לנסיעה לפתע מתקדמים לעברנו שתי שוטרים ומבקשים ממני תעודה מזהה ולבוא איתם לניידת. מיד עם הגעתי לניידת הם מבקשים ממני לנשוף לתוך מכשיר הבדיקה. ההמצאים במכשיר הראו רמת אלכוהול של 530 מיקרוגרם. הוזמנתי לשימוע בבית דגן והזמנה לבית משפט. בשימוע נשלל רישיוני ל30 יום וגם הושבת הרכב ל- 30 יום. מכאן לשאלתי מה קורה במקרים כאלו..הודה לכם מאוד על תשובה .. בתודה מראש ... ***הערת מערכת:לקריאה נוספת:שכרות

    • שי עם לא נהגת אתה זכאי?.........
      שאחד שמבין עניין.... | 10/02/2008 19:17

      אבל רק תדע אחי שעם תורשע אתה יכול לקבל שלילה לשנתיים... עצה לי אלייך קח עו"ד לתעבורה....יש הרבה טובים... רק תדע שעם אתה לא נהג חדש ואתה מקבל שלילה מעל שנה אתה צריך לעשות רישיון נהיגה מחדש... שיהיה בהצלחה אחי

    • ראו אותך נוהג
      שופט (בדימ.) | 10/02/2008 19:57

      אם ראו אותך נוהג אפילו רק הרכב היה מונע ולא זז הרי שזכותו של השוטר לדרוש ממך לבצע בדיקת נשיפה. הבדיקה הראתה שאתה שיכור עפ"י הגדרת החוק. כל תוצאה מעל 240 בבדיקת נשיפה נחשבת לשיכרות. מלבד מה שעברת - פסילת רשיון נהיגה והשבתת הרכב ל 30 יום אם תורשע במשפט בעבירה זו העונש הוא פסילה לתקופת מינימום של שנתיים ימים. לפעמים שופטים מתחשבים בנאשם, בין היתר, אם עברו התעבורתי אינו מכביד, זו לו הפעם הראשונה שהוא נתפס נוהג בשכרות וכו'. לרעתך במקרה הנ"ל היא רמת השכרות שנמדדה - קצת יותר מפי 2. גש להתייעץ עם עו"ד. אם אתה מעוניין בהמלצות פנה לאימייל.

    • תודה...
      שי | 10/02/2008 20:16

      אני מאוד מודה לכם על ההתיחסות לשאלתי... שופט בדימוס הודה לך אם תפרסם את המייל שלך להמשך התייעצות... תודה...!

    • שכרות
      עו"ד איתן גורביץ | 11/02/2008 06:00

      הכמות 530 מיקרוגרם הינה כמות אלכהול גבוהה שנמצאה בגופך. אתה צפוי לעונש של שנתיים פסילה בפועל של רישיון הנהיגה אלא אם כן, עורך דינך ימצא פגמים בראיות התביעה שיביאו להפחתת העונש או אף לזיכוייך. ***הערת המערכת:לקריאה נוספת:שכרות