פגיעה בהולך רגל במעבר חציה

  • חבלה בהולך רגל במעבר חצייה
    א | 06/02/2008 05:41

    נהג זהיר למעלה משלושים שנה מעולם לא פגע באיש. בנוסעו כ30 קמ"ש או פחות תוך כדי סיבוב ימינה ובו מעבר חצייה פגע בהולכת רגל. הולכת הרגל הייתה באמצע ריצת גוגינג על המדרכה ובפיתאומיות שינתה כיוון וקפצה לכביש, היא עברה מרחק של כ-60 סמ' ונפגשה ברכב. היא נפלה אך סירבה להתפנות לבית חולים ואטנה כי לא קרה כלום. למחרת הלכה להיבדק בקופ"ח ולכן הוגש נגד הנהג כתב אישום. יודגש כי נפגעה מצידו הימני של הרכב שהספיק מייד לעצור ורק הפיל אותה כמעט בלא חבלה. התביעה טוענת כי יש שלשה חודשים פסילת מינימום וחזקה חלוטה כי הנהג התרשל, לכן אינם מוכנים לעסקה וטוענים כי אם יהיה משפט יבקשו יותר. השאלות: 1. מנסיונכם מה הייתם מייעצים לנהג לעשות כדי שלא יפסל. 2. האם אתם מכירים תקדים משפטי המזכה במקרה דומה. תודה גדולה לכל העונים

    • פגיעה בהולך רגל במעבר חציה
      עו"ד אילון אורון | 06/02/2008 09:35

      כמדיניות , כאשר נהג פוגע בהולך רגל במעבר חציה, התביעה מאשימה אותה בין היתר בעבירה של "נהיגה בקלות ראש". עבירת נהיגה בקלות ראש שגרמה לתאונת דרכים, מחייבת עפ"י החוק במינימום שלושה חודשי פסילה. הדברים שנמסרו לך אכן נכונים בעיקרם, וזאת משום שלמרות שמשפט לא אמור להתבסס על "מדיניות" אלא על בדיקת כל מקרה לגופו (ויש להראות כי התאונה כן נמנעת), הרי גישת בתי המשפט בתעבורה הנה לייחס אחריות שהנה כמעט ומוחלטת, לגבי נהג שפוגע בהולך רגל במעבר חציה. גישת בית המשפט הנה כי כאשר אתה חוצה מעבר חציה עם רכבך, עלייך לחצות במהירות כזו שתוכל לעצור "בכל מקרה" ואם בסופו של דבר נכשלת הרי התרשלת. ניתן לנהל משפט, ובנסיבות שתארת אני לא אוכל לקבוע בוודאות ומראש שתורשע, אך על פניו יש לכך סיכוי רב. אם וכאשר תורשע אתה צפוי לעונש חמור יותר, כיוון ולא "לקחת אחריות" (וביהמ"ש לא חסך מזמנו). נראה כי מומלץ מאוד שתפנה לעו"ד העוסק בתחום, אשר ינסה לשכנע את התביעה לשנות את סעיפי החובה, ולשמור על רשיונך (וכך לרדת מעונש המינימום); או יחליט אם לנהל משפט וכו'. בברכה עו"ד אילון אורון

      • לעו"ד אילון
        א | 06/02/2008 11:10

        תודה על תגובתך המפורטת. ממה שלמדתי מהפסיקה ראיתי כי אם הולך הרגל וודאי רוצה לעבור או ספק רוצה לעבור ישלהאט למען ביטחונו. אך הולך רגל שרץ לכיוון אחר ניתן לומר כי אין אף ספק סביר שרוצה לעבור ולכן אין התרשלות באי האטה, ומכאן שלא הייתה אפשרות למנוע את התאונה. האם אתה מכיר תקדים משפטי בו נטענה טענה דומה או אחרת היכולה לעזור למקרה ? תודה

        • השם הוא עו"ד אורון ולא עו"ד אילון
          עו"ד אילון אורון | 09/02/2008 14:39

          בית המשפט עשוי לזכות אותך אם יקבע כי לא לא היית אמור לצפות את ירידת הולכת הרגל לכביש, וקיימים מקרים בהם בתי המשפט מצאו לזכות, אך יש לבחון כל מקרה לגופו, תוך שאתה צריך לקחת בחשבון כי אם בסופו של יום תורשע, תיהיה בסכנה לענישה מחמירה יתר.

          • מתנצל בקשר לשם, ותודה גדולה  לת
            א | 09/02/2008 18:39

      • מעבר חציה - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 10/07/2008 17:42

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות מעבר חציה ראה: מעבר חציה