לידיעתך - דוח עיכוב יש למלא מחצי שעה ומעלה!

  • שוטרת לא מקיימת הוראות של משטרה.
    בוריס | 25/01/2008 20:48

    לפני חודש קיבלתי דוח על עקיפה מימין בצומת סומך בצפון. היתי לקראת צומת בהיתי בנתיב ימני פונה ימינה בלבד בתוך טורשל רכבים. ניידת היתה לבדה בנתיב שמאלי פונה שמאלה בלבד. ממש לפני צומת ניידת היטה וחלפתי מימינה ופניתי ימינה. עצרה אותי שוטרת ונתנה דוח. ללא קשר שאין פה עבירה לפי חוקי תעבורה, שוטרת פעלה לא לפי הנחיות של משטרה בכך ש: 1) נסעה ללא כחולים (היא כתבה בדוח שהפעילה אותם כדי לעצור אותי) 2) לא אפשרה למתנדב שהיה איתה למלא מזכר ולתת לי למרות שביקשתי ודרשתי 3)לא מילתה דוח עיקוב למרות שעיקבה אותי 27 דקות ודרשתי שתמלא. 4) נהגה בניידת בקביש של 90 קמ"ש במהירות 110 קמ"ש ללא צורך מבצעי, כחולים או סירנה (כתבה שוטרת בדוח שנסעתי אחריה כשלפי ספידומטר שלה 110 קמ"ש) 5) בדוח מציינת שוטרת שעקפתי אותה (ניידת) ולא רכב אחר. לכן לפי הנחיות המשטרה היתה אמורה השוטרת למלא דוח פנימי ולמסורו למפקד שלה, שהוא זה שיכול לעתיקו לדוח ב"מ רגיל או לסגור עניין. במקום זה נתנה לי ב"מ ביד. לאור אמור לעיל, ללא קשר לעבירה (נניח בעמת היתי אשם) האים ניתן לבתל דוח ולדרוש פיצוי על ביזבוז יום עבודה בשביל לבוא ממרכז לחיפה למשפט? תודה!

    • לידיעתך - דוח עיכוב יש למלא מחצי שעה ומעלה!  לת
      סתם אחד | 25/01/2008 20:57

      • 20 דקות. לפי קורס מתנדבים שלב א' וב'. ולפי קצין משטרת תנועה  לת
        בוריס | 25/01/2008 21:09

    • ערעור על אי ביצוע עבירה
      גיא | 26/01/2008 12:57

      אם נסעת בנתיב ! (ולא בשוליים) הימני והמיועד לפניה ימינה, לא ביצעת שום עבירה ועל כך אתה זכאי לערער (למה פנית רק עכשיו ???) ויש סיכוי לדעתי שערעורך יתקבל, בהתאם לנסיבות ולדבריך בערעור. לגבי שאר הדברים שלך . . . המתנדב לא אמור למלא כל מזכר עבורך, הוא שוטר לכל דבר (אף אם זאת בהתנדבות), ואין זה הגיוני שהוא יהיה "סניגור" שלך. אם היה צורך למלא דו"ח עיכוב, השוטרת ממלאת אותו ואין זה מעניינך. "אל תחפש" את השוטרת, יהיה לך קשה למצוא מי שיצדיק אותך. אם כבר עסוק בערעור עצמו לגבי הדו"ח. גיא הלוי, עמותת "אנשים באדום" ומתנדב בית"מ גבעתיים.

      • גיא, לצערי אתה לא מדייק
        בוריס | 27/01/2008 10:25

        1. כן הגשתי עירעור על הדו"ח ובקשה לביטולו לקצין את"ן צפון. קיבלתי תשובה שלילית, לדעתי פשוט לא קראו מכתבי. 2. לגבי מתנדב: זה שמתנדבים שעובדים בזוגות נוהגים לא להזכיר בדוח שהיו עם מתנדב נוסף, זה לא אומר שזה נכון. נוהל אומר חד משמעית: גם אם לא ראיתה עבירה, תמלה מזכר ותכתוב בו "לא ראיתי" ואת מזכר זה תצרף לדוח (ותמסור עותק למקבל הדוח). אם אתה לא מאמין לי, תבדוק את זה מול מפקד יחידה שלך. לכן מתנדב לא אמור להיות סרניגור שלי. הוא חייב לרשום מה שהוא ראה. וזו הנקודה: שאלתי את מתנדב האם הוא ראה שהיתי בתוך טור של רכבים, והוא אמר שכן. אז ביקשתי שאציין את זה במזכר, ושוטרת התערבה, סירבה ואסרה על מתנדב. 3. שוטרת חייבת למלא דוח עיכוב ללא כשר אלי, נכון. אבל היא חייבת למלא אותו, להחתים אותי אל כך שלא נלקח ממני כלום ובלא-בלא-בלא. זה שהיא לא עשתה זה מאורר שאלות מהסוג "למה על דוח פשוט של עקיפה מימין עיכבת בחור עם אישה ותינוקת חצי שעה?" "למא שוטרת מנסה להסתיר עיכוב כזה באי מילוי דוח עיכוב?" 4) אני לא"מחפש" את שוטרת. אני רק מתבייש שיש שוטרים כאלו. בגללם אזרחים חושבים על כל השוטרים וכל המתנדבים שהם חרות, סטם מתנפלים על אנשים וממציים דברים. לדעתי כאלו שוטרים צריך להעיף ממשטרה. נקודה.

    • עקיפה מימין
      עו"ד א.אורון | 26/01/2008 18:51

      ראשית יש להבחין בין טענותייך כלפי השוטרת שהינן רלוונטיות לארוע לאלו שאין בהם כדי להוריד מהוכחת אשמתך. נהיגת השוטרת עם או בלי מהבהבים, וטענות מסוג זה אין להן השפעה של ממש על השאלה האם העבירה בוצעה, ולא אמורות לסייע לך. דווקא אי מילוי המזכר ע"י המתנדב, יש בו כדי לסייע לך, וזאת כיוון שבמקרה של מחלוקת עובדתית בינך לבין השוטרת, "העלמת" עדותו למתרחש של עד נוסף (ודווקא איש משטרה) פוגעת באפשרות שלך להגן על עצמך, בגין פעילות פסולה של המשטרה (גם אם המתנדב לא הבחין בעבירה ראוי היה שיציין זאת במזכר); יש להדגיש כי במקרה דנן, בו בקשת במפורש את הנצחת הארוע ע"י המתנדב , טענתך מקבלת משנה תוקף. לגופו של עניין, החוק מאפשר עקיפה מימין כאשר מדובר בנסיעה בטורים. בברכה עו"ד א.אורון

      • תודה על תגובה
        בוריס | 27/01/2008 10:35

        תודה על תגובתך. לגבי מהבהבים, נסיעה במהירות מעל המותר וכדומה הזכרתי בכדי לציין ששוטרת התנהגה לא לפי הנוהלים, וכנראה פשוט "חיפשה" על מה לתת לי דוח. אי ציון שהיתי בתוח טור של רכבים, בנתיב פונה ימינה בלבד וכדומה רק מחזקים את זה. אבל מה שהרבה יותר מעניין אותי זה תקדים שבו פסק בית משפט העליון במקרה דומה: שוטר שנעברה כלפיו עבירה ונתן דוח (או שלל ראשיון), פסק בית משפט שבמקרה זה ששוטר הוא צד לעניין ולא יכול לשמש כעד נטרלי, ולכן בוטל דוח והוחזר רשיון לנהג. מוכר לך מקרה הזה?

        • פסה"ד לגביו שאלת הוא במקרה תיק שטופל על ידי..
          עו"ד אילון אורון | 28/01/2008 19:34

          פסה"ד עליו דברת קובע כי כאשר "שוטר מעורב" אין ליתן באופן אוטומטי משקל לעדותו, כמו במקרה רגיל בו שוטר רושם דו"ח. באותו מקרה נפסל נהג ע"י קצין משטרה ל 30 יום, כיוון שלא נתן זכות קדימה. ביהמ"ש הנכבד לתעבורה בנצרת קבל את טענותינו והחזיר את הרשיון וזאת בעיקר בשל הטענה כי זכות הקדימה שהופרה הנה של השוטר , וכיוון והשוטר מעורב, משקלו עדותו פוחת. המדינה ערערה ובית המשפט המחוזי קבל את עדותו, והחזיר את הפסילה המנהלית לתוקפה. ביהמ"ש העליון מצא שוב להפוך את פסה"ד , והעדיף את גישתו של בית משפט לתעבורה.. יצוין כי פסה"ד מתייחס לפסילה מנהלית, ולא לפס"ד רגיל. שם פסה"ד הוא "אוריאל מרמור נגד מ"י" בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי