פסילה

  • עונש ממשרד הרישוי ומבית המשפט ???
    זוהר קמחי | 13/01/2008 16:48

    אני נהג בן 31 ללא עבירות תנועה חוץ מבמקרה המדובר בסביבות יוני 2007 הגיעו לביתי מספר קנסות על עבירות מהירות בדרך לא עירונית מחודש אפריל סה"כ הקנסות הגיע לכ3000 ש" אשר שילמתי אותם כמו כן זומנתי למשפט על אותם קנסות והשופט גזר עלי פסילה על תנאי ל3 שנים וקנס של 800 ש"ח (שילמתי אותו) לאחר כחודשיים (ביום חמישי האחרון הגיע הודעה ממשרד הרישוי שהם שוללים לי את הרשיון בגין צבירת נקודות...אני מרגיש שאני סופג עונש משתי רשויות על אותם קנסות שלא לדבר על כך שאני מאמין שיכול להיות שהייתה בכלל בעיה טכנית במצלמות הלל (אני לא יודע איך להוכיח את זה...) אני מחשיב את עצמי כנהג זהיר באופן כללי היום בבוקר (בוקר יום ראשון) הייתי במשרד הרישוי והגשתי בקשה לדיון בפסילה הזו האם אני זקוק לעורך דין במקרה הנ"ל ? האם זה מוצדק לקבל ענישה מכמה מערכות על אותם עבירות ?

    • פסילה
      עו"ד איתן גורביץ | 14/01/2008 16:45

      פסילה מטעם בית המשפט, אינה מונעת פסילה נוספת ממשרד הרישוי. ברגע שנהג צובר 36 נקודות לרעתו הוא צפוי לפסילה לתקופה של 3 חודשים, בלי קשר אם הוא נפסל על ידי בית המשפט או לא בגין אותן עבירות. השאלה האם יש בכך צדק היא שאלה טובה, ולפי דעתי הדבר אינו צודק כלל וכלל. נתנו למשרד הרישוי יותר מידי כוח לעניין זה.

      • תגובה נוספת...
        זוהר קמחי | 14/01/2008 16:54

        ומכאן מתבקשות 2 שאלות : 1) האם לא כדאי\רצוי\חובה עלינו לדרוש מבית המשפט (אפילו העליון) צדק בנושא ? 2)האם לא ראוי שבית המשפט יקזז את אותם נקודות לנהג אחרי שהוא שפט אותו על אותם עבירות ?