דו"ח משטרה

  • חניה על המדרכה סעיף 5953
    יאיר | 09/01/2008 11:49

    קיבלתי דו"ח משטרתי בו צוין סעיף 5953 ונטען שהרכב חסם מעבר להולכי רגל. הרכב חנה עם שני גלגלים על המדרכה במקום שחניה כזו מותרת על פי תמרור. ציטוט מהטקסט הרלוונטי: העמדת רכב על המדרכה עם 2 גלגלים או יותר ולא נותר מעבר של 1.30 מטר ......5953 500 0 העמדת את הרכב הנ"ל על המדרכה, במקום שלא הוסדרה העמדת רכב והחנייתו, בניגוד לתקנה 72(א)(2א) לתקנות התעבורה. העמדת רכב על המדרכה בשני גלגלים ונותר מעבר של 1.30 מטר במדרכה .........6658 250 0 העמדת את הרכב הנ"ל המדרכה, במקום שלא הוסדרה העמדת רכב והחנייתו, בניגוד לתקנה 72(א)(2א) לתקנות התעבורה. שאלה: האם שימוש בסעיף 5953 (או 6658) דורש את קיום התנאי "העמדת את הרכב הנ"ל על המדרכה, במקום שלא הוסדרה העמדת רכב והחנייתו" (תנאי שאינו מתקיים שכן קיים תמרור המתיר חנייה עם שני גלגלים)? אם התשובה חיובית, האם זו עילה לביטול הדו"ח?

    • דו"ח משטרה
      עו"ד איתן גורביץ | 09/01/2008 12:39

      אתה יכול לפנות למשטרה ולבקש לבטל את הדו"ח. במידה והבקשה לא תתקבל תוכל לבקש להישפט בגין הדו"ח. על פניו, סיכוייך לצאת זכאי במשפט קלושים.

      • תודה, אבל עדיין לא הבנתי מה הדין
        יאיר | 09/01/2008 12:52

        לא הבנתי מתשובתך אם קיום התנאי נדרש או אינו נדרש כדי שניתן יהיה להרשיע על פי הסעיף לעיל. אני מניח שזו שאלה עקרונית ולאו דווקא קשורה לסעיף הנדון. לחילופין, האם קיים סעיף אחר המתייחס למצב של חסימת מעבר הולכי רגל כאשר החניה מוסדרת בתמרור המתיר חניה עם שני גלגלים על המדרכה?

    • מותר לחנות אבל לא לחסום
      גיא | 09/01/2008 22:19

      ראשית, אני בעל עניין ונסיון בתחום ואשמח לעזור לך מהטעם של שיפור הבטיחות לכולנו, וזהו תחום התנדבותי, ואשמח לסייע לכל המעוניין. לפי דבריך קיבלת דו"ח בגין חניה על המדרכה וחסימתה ולא נותר מעבר של 1.3 מ' כדרישת החוק. כלומר - חנית עם הרכב באופן שלא נותר מעבר ראוי עם עגלה או דבר דומה, ולא ייאלץ לרדת לכביש. כדבריך, יש במקום שלט המורה על אפשרות חניה עם שני גלגלים, אולם היה רשום בשלט שאתה יכול לחסום את המדרכה ? כנראה שאופן חנייתך הפריעה למעבר חופשי על המדרכה. חשוב על כך ! גיא הלוי,עמותת "אנשים באדום" www.anashimbeadom.org די ! די לקטל בדרכים ! אתה יכול לפנות אלי במייל ואם תציין טלפון אתקשר אליך - guy@anashimbeadom.org

      • את זה אני מבין אבל...
        יאיר | 10/01/2008 08:39

        צריך להיות סעיף אחר הכולל קנס נקוב בצידו המתייחס למצב בו הוסדרה העמדת רכב והחנייתו שאם לא כן אני נמצא עובר עבירה ונקנס בכל מקרה גם כאשר החנייה מוסדרת: 500 ש"ח לפי סעיף 5953 אם היו פחות מ- 1.30 מטר, או 250 ש"ח לפי סעיף 6658 אם היו לפחות 1.30 מטר. לא כן? נ.ב. שלחתי לך מייל

        • תשובה מוסמכת
          גיא | 11/01/2008 17:03

          יאיר, במקום שחנית,מותר לחנות עם 2 גלגלים על המדרכה, אולם אין כל היתר בכך לחסום את המדרכה. כמו כן אין כל צורך בתקנה מיוחדת לכך. הדוח נרשם עקב העובדה שהמדרכה נחסמה ! אין כל חשיבות לכך שהיה היתר במקום לחנות על המדרכה. אני מתנדב ביח' התנועה של המשטרה ובעל נסיון בתחום והנושא נבדק גם עם מתנדב בכיר. כמו כן לא רצוי שתיגש למשפט עקב חומרת העבירה וסיכון הולכי הרגל.