בנוסף

  • נהיגה בקלות ראש
    מוטי | 07/12/2007 12:08

    שלום רב לא מזמן נהגתי בכביש ירושלים תל אביב במהירות 160 קמ"ש, חתכתי המון רכבים וכנראה שאחד מהם היה שוטר הוא ישר הפעיל את הסירנה נצמד אליי מאחורה ואמר לי לעצור, הוא בא אליי ואמר לי כמה נסעת? אמרתי לו לא יודע, הוא אמר לי נסעת מעל 120 אמרתי לו בלית ברירה "כן", הוא אמר לי בוא צא מהאוטו .. ואז הוא בדק אותי עם הינשוף ויצא לי 50, הוא אמר לי שמתחת ל 250 הם לא עושים כלום אבל עדיין היתה לי רמת אלכוהול בדם, אמרתי לו ששתיתי לפני 6 שעות בקבוק בירה, לבסוף הוא נתן לי דוח הזמנה לבית משפט, על עבירה שנקראת "נהיגה בקלות ראש". אני כבר עם 8 שנים רישיון וזו העבירת תנועה הראשונה שלי. מישהו יודע מה זה אומר "נהיגה בקלות ראש" ? מה השופט יכול לתת לי ? והאם זה יותר גרוע מדוח כספי ? השוטר גם אמר לי שיש לי מזל שלא תפס אותי שוטר עם מצלמה אחרת היה שולל לי את הרישיון. האם עליי לדאוג ? תודה מראש

    • בנוסף
      מוטי | 07/12/2007 12:09

      נזכרתי שהשוטר גם אמר לי שזה היה אזור של 80 קמ"ש(בין שורש לשער הגיא)

    • נהיגה בקלות ראש
      עו"ד איתן גורביץ | 10/12/2007 15:11

      נהיגה בקלות ראש הינה עבירת "סל" כאשר המשטרה לא מוצאת עבירה נקודתית לרשום בגינה דו"ח. בתי המשפט לעיתים פוסלים בפועל את רישיון הנהיגה בגין עבירה זו, אך בכל מקרה מצבך יותר טוב מאשר היית נתפס נוהג בשכרות או במהירות מופרזת של 160 קמ"ש.

      • שאלה דומה
        יעקב | 25/02/2008 20:12

        עצר אותי שוטר בטענה שנסעתי מהר, וביד ימין החזקתי את הטלפון ( לא שוחחתי ). הדו"ח הוא על נהיגה בקלות ראש עם זימון למשפט, האם לבקש מבית המשפט הקלה בעונש בכתב או לגשת ולהישפט. זו פעם ראשונה שאני מקבל דו"ח, מה בית המשפט יכול לגזור עליי במקרה של הגעה לדיון או במקרה של פניה בכתב? תודה