אין כניסה

  • רחובות צרים בכרם התימנים
    עולש | 06/12/2007 08:04

    שלום, אני גר בכרם התימנים בתל אביב, והרחובות צרים מאוד. אני עם רכב מסחרי גדול וכדי להגיע לרחוב שלי אני חייב להיכנס באין כניסה - אחרת אני פשוט לא יכול לעבור. שוטר תפס אותי והזהיר אותי שבפעם הבאה דו"ח. מה אני יכול לעשות? האם אני יכול להמשיך ככה ובבית משפט אם יתפשו אותי הסיבה שלי מספיק טובה בכדי שיבינו שאני לא אשם?

    • אין כניסה
      עו"ד איתן גורביץ | 06/12/2007 16:38

      אם תקבל דו"ח עקב נסיעה באין כניסה ותבקש להישפט בגינו תימצא אשם, למרות הנסיבות שתיארת. עבירות התנועה הן מסוג "אחריות קפידה" - כלומר ברגע שהעבירה התבצעה ישנה אשמה מצידו של מי שעבר את העבירה.