אמת דיברתי בפרסום בפורום

  • האם פרסום בפורום יכול להוות עילה לתביעה
    אברהם | 18/07/2013 21:08

    לפני מספר חודשים פרסמתי ב2 פורומים ברשת את הפוסט הנ"ל,

    "שלום לכולם קוראים לי אברהם ואני רוצה לשתף אותכם בחוויה לא נעימה שעברתי שבוע שעבר.השתחררתי מצה"ל לפני חודש וחצי והחלטתי שאני לא יכול להמשיך להתנהל בתחבורה ציבורית, אז לקחתי את רוב מענק השחרור שלי והחלטתי שאני קונה קטנוע שישמש אותי ככלי תחבורה,

    ביום חמישי עבר (17/01/13) מצאתע קטנוע שיהי בסכום שביכולתי לשלם.
    וקניתי אותו מהמסוך ------ (בפוסט יש את שמו המלא) קטנוע פיאגו X8 שנת 2007

    במעמד המכירה המוכר שיבח את הקטנוע וטען שהוא מטופל ובמצב מצויין, ואני ברוב תמימותי וחוסר הניסיון שלי בתחום האמנתי לו, ולא לקחתי את הקטנוע לבדיקה.

    לאחר שלושה ימים של רכיבה רגועה ושימוש ממצוע התחילו תקלות,
    החלו רעשים מצירי הגלגלים, הוריאטור התחיל לזייף במהירות נמוכה.
    הקטנוע נכבה באמצע כביש מהיר ולא הניע.כרגע 4 ימים לאחר הקניה הקטנוע הושבת.

    לא יאומן שיש אנשים שמוכנים לשקר במצח נחושה רק בגלל בצע כסף.
    המוכר ניצל את חוסר הידע שלי ומכר לי קטנוע תקול.
    ואין לי מה לעשות כי נתתי אמון במוכר וחתמתי על זיכרון דברים שבו אני מצהיר על תקינות הקטנוע.

    לכן אני רוצה להזהיר את כל מי שמתעסק או מכיר אנשים המתעסקים בתחום הדו גלגלי
    תתרחקו ממוסך (שמו המלא וכתובתו של המוסך) "

    האם לפי תוכן הפוסט שכתבתי יש עילה לתביעת הוצאת דיבה?

    מיותר לציין שיש לי הוכחות שהקטנוע שנמכר לי במצב מכני לא תקין, והתיקונים הלא מקצועיים שבוצעו בו הם אלו שגרמו להשבתתו.

    • אמת דיברתי בפרסום בפורום
      עו"ד יקי רנד | 21/07/2013 12:05

      פרסום בפורום לכשעצמו, מהווה פרסום לכל דבר ועניין כמשמעו בחוק איסור לשון הרע, ועל כן הינך חשוף לתביעה ע"פ חוק זה, שכן מדובר בפרסום הפוגע בשמו הטוב של העסק.

      עם זאת, מדובר במקרה קלאסי, של הגנת "אמת דיברתי", שכן לטענתך הפרסום מכיל דברי אמת, בשעה ונמכר לך קטנוע עם תקלה מכנית, והפרסום הינו בעל עניין ציבורי לכאורה, שכן הוא מזהיר לקוחות פוטנציאליים מפני בית עסק העלול לגרום להם נזקים.