יש פסיקות סותרות בסוגיה זו

  • הודעה מוקדמת התפטרות וחוזה
    אלעד | 25/06/2008 09:15

    אשתי עובדת 9 חודשים במקום עבודה ומעוניינת להתפטר. לפי חוק הודעה מוקדמת עליה לתת התראה למעביד של 14 ימים (6 ימים ועוד 3 חודשים כפול 2.5). אבל, לפי חוזה העבודה עליה לתת התראה של חודשיים. לפי אותו חוזה על המעביד חלה התחייבות לתת לה רק חודש אחד לפני פיטוריה. האם עקב אי הסימטריה עליה לתת התראה של 14 יום כי הסעיף הזה אינו סימטרי? או אולי חודש כפי שהמעביד לקח על עצמו? או חודשיים כפי שכתוב בחוזה ללא קשר לתקופה שהמעביד מחויב לה?

    • יש פסיקות סותרות בסוגיה זו
      שיר ורד | 25/06/2008 09:26

      שאלות הבהרה כדי לעזור לכם להחליט: האם בחוזה הוזכרו סיבות בגינן מתבקש זמן הודעה מראש ארוך במיוחד? האם נקבע בחוזה קנס על אי עמידה בסעיף זה? האם תפקידה הוא כזה שעזיבה עם הודעה מוקדמת לפי החוק יגרום נזקים כלכליים למעסיק? עד כמה היא לחוצה לעזוב מהר? האם היא מוכנה למאבקים משפטיים במידה והמעסיק לא ישלם את כל שכרה האחרון בגלל קיצור תקופת ההודעה המוקדמת?

      • לא התייחסת לאי הסימטריה בחוזה
        אלעד | 25/06/2008 10:33

        הודעה מוקדמת שלה =60 יום הודעה מוקדמת של המעביד =30 יום וכתשובה לשאלותייך: בחוזה אין סיבות מיוחדות לזמן הודעה ארוך,לא מוזכרים קנסות ותפקידה במערכת הוא זוטר אך ייתכן ויגרום לו נזקים שכן ייאלץ למצוא מחליפה בזמן קצר יחסית. היא רוצה לדעת מתי עליה לעזוב על פי חוק כדי להגיד ממתי היא זמינה לעבוד (היא בראיונות עבודה ולא כולם מוכנים לחכות חודשיים...)

        • תשובה
          שיר ורד | 25/06/2008 16:41

          אינני מכיר התיחסויות בפסיקה לחוסר הסימטריה. חיפוש מחליפה בזמן קצר, הוא מצב שגרתי, ואין מדובר בנזקים אמיתיים. נזקים יגרמו למשל, אם בגלל הקושי לאתר מחליפה בזמן קצר, לא ניתן יהיה לבצע כלל חפיפה (כלומר אין עובד אחר שיכול לקבל ביניים את התפקיד) או שבגלל יחודיות התפקיד תפגע פעילות החברה באופן מהותי (דוגמא - כאשר האדם היחיד בחברה שיש לו רישיון לחתום על מסמכים מסוימים - כגון מהנדס בניין מתפטר ולא נמצא מחליף בזמן קצר). אני מציע לתת הודעה מראש של 14 יום, אך להודיע למעסיק שהיא מוכנה להארכת התקופה ל 30 יום במידה ויתן לה פיצוי מסוים (למשל פצויי פיטורים אף שהתפטר ולא עברה שנה). יש לקחת בחשבון שהמעסיק עשוי לא לשלם את שכרה האחרון או את חלקו והיא תצטרך לתבוע אותו. סביר שבנסיבות הללו, שבהם נתנה הודעת התפטרות בהתאם לחוק ולא נקבע פיצוי כספי בגין תקופת התפטרות קצרה מההסכם וגם לא נגרם נזק אמיתי למעסיק יחייבו את המעסיק בתשלום מלוא שכרה.

          • קראתי בלא מעט מקומות:
            אלעד | 25/06/2008 16:59

            חוזה העבודה יכול לקבוע תקופת הודעה מוקדמת ארוכה יותר בתנאי שתחייב את שני הצדדים כאן הוא לא מחייב את שני הצדדים.