תשובה

  • משמרות ליילה
    מיכל.ז | 24/06/2008 17:17

    שלום אני עובדת במפעל כימי מ -1/07 וחזרתי ויש לי ילד בן 7 חוד'. לאחרונה הודיעו לנו במפעל שמתחילים לעבוד משמרות ליילה וצהרים. עד ללידה ואף היום אני עובדת משמרות בוקר ופעם בשבוע צהריים עד 21:30. אך כיום הם משנים גם את שעות משמרת הצהריים עד ל 23:30 בחוזה שלי כתוב במפורש שאם אדרש לעבוד משמרות עלי לעשות זאת. האם יש דרך כלשהי שלא אעבוד את המשמרות הללו?

    • תשובה
      שיר ורד | 24/06/2008 17:25

      בעקרון למעסיק זכות לקבוע את מועדי המשמרות וחלוקת העובדים למשמרות, כל עוד אין הוא מפלה בין העובדים הפליה אסורה. במקרה שלך מדובר בהרעת תנאי עבודה המאפשרים התפטרות וקבלת פצויים. במקרה כזה, עלייך להודיע למעסיק (רצוי בכתב), שאם יופעל השיוני לגבייך תמצי את זכותך ותתפטרי בגין הרעת תנאים. כמובן שעומדת לך הזכות להתפטר (עד 9 חודשים מהלידה) גם לצורך טיפול בילד. אם וכאשר תתפטרי (כאמור תוך חודשיים מהיום) עלייך לתת את שתי הסיבות להתפטרות כלומר את מתפטרת בגין הרעת תנאים מהותית שגם מונעת ממך טיפול סביר ומקובל בתינוק בן 7 חודשים.