התפטרות

  • קנס בגין התפטרות.
    דיקלה | 24/06/2008 11:43

    עו"ד רענן קריב ועו"ד אריק שלו, שלום רב. ב- 30.03.2008 התחלתי לעבוד בחברת אינטרנט, כנציגת שירות לקוחות. עבדתי כחודשיים וחצי, כשמתוך תקופה זו השבועיים הראשונים היו קורס הכשרה של החברה בעלות של 2000 ₪. אחד הסעיפים בחוזה שלי עם החברה אומר כי אם אני מתפטרת או מפוטרת בגין אי יכולת לספק מינימום של 4 משמרות שבועיות, לפני שהשלמתי שנת עבודה שלמה. אחויב בקנס של 2000 ש"ח - עלות הקורס הנ"ל. בתאריך 27.05.2008 בעלי קיבל הודעת פיטורין ממקום עבודתו, והודעה נוספת בכתב שבועיים אחר כך. מאחר ובעלי הוא המפרנס העיקרי בביתנו, ומאחר ומצבנו הכלכלי הדרדר במהירות אנו נאלצים לעזוב את דירתנו השכורה ביקנעם ולעבור בחזרה למקום מגורינו הקודם - קרית שמונה. לכן ב- 01.06.2008 הודעתי על התפטרותי לראש הצוות שלי בחברה, תוך שהסברתי לה את הסיבות שמחייבות אותי לכך, לרבות העובדות שאני עושה זאת למורת רוחי ומכורח הנסיבות הקשות אליהן נקלעתי, ולא מתוך גחמה או חוסר רצון גרידא לעבוד בחברה. וכן שמעבר הדירה המדובר הוא לקרית שמונה, מרחק של כ 70 ק"מ. ראש הצוות מצידה מסרה לי כי היא מקבלת את ההודעה וביקשה שאמשיך לעבוד עד 12.06.2008, ואכן כך עשיתי. במשך 12 הימים שבין הודעתי לבין יום העבודה האחרון שאלתי את ראש הצוות שלי מספר פעמים, מה אני צריכה לעשות בנוגע לקנס. האם אני צריכה להציג את חוזה השכירות החדש שלי? האם אני צריכה להציג את מכתב הפיטורין של בעלי? וכו'. התשובה הקבועה של ראש הצוות הייתה כי "היא תבדוק את העניין ואני לא צריכה לדאוג". שלושה ימים לאחר יום העבודה האחרון שלי קיבלתי טלפון מראש הצוות בו היא מוסרת לי שני דברים: 1. מעבר לקרית שמונה לא מבטל את הקנס. 2. אני צריכה לשלוח לה מכתב התפטרות בדואר אלקטרוני או פקס כמה שיותר מהר. 3. אני צריכה לשלם לחברה את הקנס של 2000 ש"ח מידית. עד היום לא עשיתי את שני הדברים, לפי המלצתו הטלפונית של עורך הדין של ההסתדרות, ולפי המלצתם של חברי שהיו במצבים דומים. ויש לציין שגם לא קיבלתי מכתב פיטורין מהחברה,כך שמצבי לא ברור. רבותי, אני לא במצב בו אני יכולה לאפשר לעצמי תשלום של כזה קנס גבוה. ומצד שני אני גם לא יכולה לאפשר לעצמי להגיע לבית משפט ולשכור עורך דין. לכן אני שאלת אתכם: כמה הקנס הזה חוקי? האם כדאי לי לשלוח מכתב התפטרות? אני צריכה את עצתכם בדחיפות בבקשה. תודה מראש דיקלה.

    • התפטרות
      עו"ד אריק שלו | 24/06/2008 13:05

      את התפטרת ולכן אין המעסיק צריך לתת לך מכתב פיטורין. באם את עוזבת ליישוב קרית שמונה הנמצא בתקנות פיצויי פיטורין יתכן ותהיה זכאית לדמי אבטלה שלא לאחר שלושה חודשים, אומנם אני ממליץ לך לבדוק זאת בפורום ביטוח לאומי. באשר לקנס אנני מוצא סיבה לקבוע שהוא לא חוקי. יש לבדוק האם הקנס מידתי. אני סבור שניתן לקנוס אומנם אך בחלק היחסי לתקופה שלא עבדת מתוך סך כל התקופה.