תגובה

  • דרשתי את המגיע לי אך נתקלתי בהתנגדות
    אורנית | 24/06/2008 00:51

    שלום, כשהייתי סטודנטית עבדתי כסייעת לאדם מבוגר כ- 16 חודשים רצופים. 3-4 פעמים בשבוע, כולל שבת, אולם רק לשעה בכל פעם במוסד המצוי ליד מקום מגוריי. השכר החודשי היה זעום כמובן והסתכם ב- 400 ש"ח לכל היותר. הכל התקבל במזומן. לא קיבלתי נסיעות בשל הקירבה לבית. לא שולם לי בטל"א, פיצויי פיטורין (האדם חלה ולכן הופסקה עבודתי), שעות שבת- 150%, וחופשה. בעקבות החוב לבטל"א החלטתי לא לוותר. רשמתי מכתב דרישה שבעקבותיו הגיעו הודעות זועמות לנייד וטלפון זועם. הגב' איימה עליי (אישתו של הנסעד) והמציאה קומבינה הזויה לפיה אמרתי לה שלא תרשום אותי בבטל"א כי קיבלתי מלגות, שאני עבדתי בשחור ושתדווח עליי. אציין שלא הגעתי לתקרת המס בכלל כך שלא דיווחתי למס הכנסה על ההכנסה. כמו כן, במקביל איליו עבדתי אצל מבוגר נוסף ממנו השתכרתי לחודש כ-300 ש"ח. והיא בונה גם על זה כרגע ומאיימת. היא מכחישה גם שעבדתי בשבתות. הכל התקבל במזומן. איך הדבר יראה בעיני בית המשפט? הרי החובה לשלם בטל"א חלה עליה.

    • תגובה
      שיר ורד | 24/06/2008 01:06

      שאלות בנושא ביטוחלאומי נא להפנות לפורום ביטוח לאומי , זכותך לתבוע פצויי פיטורים, שבת וחופשה (עלייך להוכיח את התביעה לפחות באמצעות רישום של ימי ושעות עבודה וההשכר ששולם).

      • הפניה אינה קשורה לבטל"א כלל ומדובר בהודעת המשך  לת
        "איומי" מעסיק | 24/06/2008 12:31

        • לא ברור מי תובע את מי ועל מה  לת
          שיר ורד | 24/06/2008 14:27

          • אני- העובדת לשעבר, תובעת את המעסיקה.
            אורנית | 24/06/2008 23:30

            ברצוני לתבוע את המעסיקה על כל תשלומי החובה שלא שילמה לי. לי יש עילת תביעה. איזה עילת תביעה יכולה להיות לה? לגב' הזו אין חצי דבר נגדי. היא טוענת שהכסף שהעבירה לי הוא כסף "שחור". מדובר ב-400 ש"ח לחודש. לא משלמים הרי מס על סכום זעום שכזה מה גם שיש עוד 2.75 זיכוי מס. היא החליטה לאיים, שאם אתבע אותה היא תדווח. אז שתדווח ושתעשה מעצמה צחוק.