התפטרות לאחר לידה

  • התפטרות/פיטורים לאחר לידה
    רות | 22/06/2008 14:13

    שלום רב, אני עובדת בחברת כבלים מעל שנתיים. בזמן הקרוב אני אמורה לחזור מחופשת לידה, כאשר הבעיה היא שאת המחלקה בה עבדתי סגורה וכעת מבקשת ממני המנהלת האישית שלי לחזור לעבוד במסגרת תפקיד לא מוגדר באותם שעשות ובאותו שכר. בשיחת הטלפון היא ציינה כי אני לא אמורה לעשות כלום באותו תפקיד פשוט לבוא ולהחתים כרטיס במשך 45 יום שמונה וחצי שעות ולאחר מכן היא תפטר אותו. לאחר בירור קצר שעשיתי הבנתי שהאריכו את תקופת איסור הפיטורים ל 60 יום. האם היא יכולה להכריח אותי לחזור לעבודה? אם אתנגד להצעתה מה יהיו זכויותי?. אבקש לצייין כי אני אמא מניקה האם הדבר משנה את התמונה. אודה על תשובה מהירה. רות.

    • התפטרות לאחר לידה
      שיר ורד | 22/06/2008 14:29

      האפשרויות בשבידיך - לצאת לחופשה ללא תשלום ובינתיים לנהל משא ומתן לגבי תפקיד מתאים בעבורך. להתפטר - לצורך טיפול בילד ולןקבל פצויי פיטורים. לחזור ולעבוד כפי שהורו לך ולאחר שיפטרו אותך לתבוע אותם בגין הפרת חוק העסקת נשים - לאחרונה היה פסק דין שקבע שכאשר המעסיק מחזיר את העובדת רק לתקופה המינימאלית המוגדת בחוק ולא עושה מאמץ כן לקולטו בעבודה האו עובר על רוח החוק והעובדת זכאית לפצוי על כך. שימי לב שבנוסף לתקופת איסור הפיטורים חלה עליהם חובת הודעה מראש כחוק.

      • שאלה לגבי שתיים מהאפשרויות שציינת
        רות | 22/06/2008 14:39

        לגבי האפשרות של התפטרות בטענה של טיפול בילד האם הפיצויים כוללים את 60 + 30 יום שחובה עליהם להעסיק אותי או רק את פיצויי הפיטורים כפי שמגיע לי כחוק. ולגבי האפשרות האחרונה של לחזור לעבודה ולאחר מכן לתבוע האם לא מדובר בחוסר תום לב שעלול לפגוע בתביעה. והאם תוכלי לתת לי את המראה מקום או את שם פסק הדין שדיברת עליו? תודה על העזרה. נ.ב האם לעבודה שאני מניקה יש נגיעה לעניין? תודה

        • תשובות
          שיר ורד | 22/06/2008 14:44

          1. אם את מתפטרת את מקבלת פצויים רק על תקופת העבודה שעד ליום ההתפטרות (כולל חופשת הלידה). 2. אם תודיעי להם מיד לאחר חזרתך שאת דורשת מהם להחזירך לעבודה אמיתית ולא לשבת רגל על רגל, רצוי להודיע על כך בכתב ולהתריע אף יותר מפעם אחת, זה לא יחשב לחוסר תום לב מצדך. את יכולה אף לרמוז להם על כוונתך לתבוע אותם לקראת תום התקופה הנ"ל, אין באפשרותי כרגע לתת הפניה לפסק הדין הזה