קשה לדעת

  • התפטרות
    sho | 22/06/2008 12:20

    בני בן 19 סובל משיתוק מוחין קשה סיעודי +פיגור קושי רב בשנה האחרונה. האם אוכל להתפטר מעבודתי לאחר 28 שנה ולקבל פיצויים כפטורין.

    • קשה לדעת
      שיר ורד | 22/06/2008 12:38

      לפי החוק עובד יכול להתפטר לצורך טיפול בבן משפחה חולה ולקבל פצויים. הבעיה היא שהמעסיק יכול לטעון שמחלתו של הבן מתקיימת כבר 19 שנה ולא נוצר כל שינוי המחייב את העובד לטפל בו בהיקף שונה מקודם ולכן אין הצדקה להתפטרות וטענה כזו עשויה להתקבל. כדי להתמודד עם טענה כזו יצטרך העובד המתפטר להוכיח ההפך - דוגמאות אפשריות להוכחה כזו: מצבו של הילד החמיר באופן משמעותי. הילד היה עד כה במוסד לנערים במצבו ובגלל גילו אין יותר מסגרת המתאימה לו והוא זקוק לטיפול בקהיליה. בו זוגו של העובד טיפל בילד עד כה, אך מחמת גירושים/מות/מחלה של בן הזוג אין הוא מסוגל יותר לעשות זאת. בגלל סכום הפצויים הגבוה שניתן להפסיד במקרה של כשלון בתביעה, ומנגד האפשרות לקבל פצויים בפרישה בגיל פרישה בעוד מספר שנים, אני מציע לא לקבל החלטות בלי להתיעץ עם עורך דין באפן פרטני שיקבל את מלא הפרטים ויעזור לקבל החלטה נכונה

      • תודה!
        SHO | 22/06/2008 12:43

        האם אוכל לשוחח טלפונית.?

        • לא
          שיר ורד | 22/06/2008 12:58

          אך תוכלי לפנות בפניה דחופה ואחד מעורכי הדין המשיבים בפורום יחזור אלייך