שאלות הבהרה

  • פיצויים לעובדת משק בית שהתפטרה
    לאה | 22/06/2008 08:47

    בביתי עובדת אשה במשק בית מזה כתשע שנים, בהיקף של ארבע שעות אחת לשבוע. אני עומדת לעבור דירה לישוב המרוחק ב- 35 ק"מ (25 דקות נסיעה) ממקום מגורי הנוכחי. הצעתי לעוזרת להמשיך לעבוד אצלי כשהבטחתי לשלם לה בכל פעם עוד שעתיים על ביטול זמן נסיעה פלוס הצאות נסיעה מלאות והיא סירבה, כשאמרה שבמילא היא החליטה להתפטר מכל הבתים בהם עובדת. חשוב לי לציין שיש תחבורה ציבורית סדירה ממקום מגורי הנוכחי לישוב החדש. לכן שאלותי: 1) האם אני מחוייבת לשלם לה פיצויים למרות שלא פיטרתי אותה? 2) אם אני מחוייבת בפיצויים, כיצד אני מחשבת את גובהם. עלי לציין שבמשך חמש שנים היא עבדה בשכר של 25 ש"ח לשעה דהיינו 100 ש"ח עבור ארבע שעות עבודה בשבוע, אחר כך קיבלה במשך שנתיים 30 ש"ח לשעה שזה 120 ש"ח עבור ארבע שעות שבועיות ובשנתיים האחרונות היא מקבלת 35 ש"ח לשעה שהם 140 ש"ח לאבע שעות עבודה. בברכה לאה.

    • שאלות הבהרה
      שיר ורד | 22/06/2008 09:36

      מה המרחק מביתה למקום מגורייך הישן וכן למזה החדש? האם את מוכנה/היית מוכנה לקצר את שעות עבודתה כך ששזמן הנסיעות+זמן עבודה ישאר ללא שינוי תוך השארת השכר הקיים (וזאת במקום תוספת לשכר)?

      • ורד, בתגובה לשאלותיך
        לאה | 22/06/2008 17:29

        היום העוזרת גרה במרחק הליכה של כשבע דקות מביתי וכפי שכתבתי קודם הבית החדש בישוב המרוחק 35 ק"מ. לקצר את יום העבודה לא נראה לי. גם ככה היום היא עובדת רק ארבע שעות. אני עוברת לבית הרבה יותר גדול, כך שלהוריד ממנה את זמן הנסיעה אומר שתעבוד רק שעתיים בשבוע. חוץ מזה היא לא מוכנה בכלל. היא הודיע שפורשת מעבודתה במשק בית.