פיצויי פיטורין

  • פיצויים לאחר לידה
    מורן | 16/06/2008 23:10

    לפני 4.5 שנים ילדתי את בני בכור ולאחר חופשת הלידה התפטרתי כדי להיות איתו בבית. לא קיבלתי מהמעסיק שלי פיצויים ולא ידעתי שאני רשאית לדרוש זאת. האם היום אני יכולה לגשת ולדרוש ממנו תשלום? או שזה מאוחר מדיי? האם מבחינת החוק הוא מחוייב לשלם לי את הפיצויים גם לאחר זמן רב? תודה.

    • פיצויי פיטורין
      עו"ד אריק שלו | 16/06/2008 23:15

      ניתן להגיש תביעה לפיצויי פיטורין עד שבע שנים ממועד הפסקת העבודה. את צריכה להגיש תביעה ולצרף את מכתב ההודעה המוקדמת ששלחת ואשר בו את מפרטת את סיבת הפסקת עבודתך.

      • למי להגיש?
        מורן | 16/06/2008 23:25

        למי אני צריכה להגיש את התביעה? למעסיק?

        • תביעה לבית הדין
          עו"ד אריק שלו | 16/06/2008 23:29

          את התביעה יש להגיש לבית הדין. לאחר הגשתה יש להמציא למעסיק העתק.

          • המשך..
            מורן | 16/06/2008 23:34

            האם יש עלויות להגשת תביעה? ומה עושים אם לא שמרתי את מכתב ההודעה המוקדמת? תודה.

            • תביעה
              עו"ד אריק שלו | 17/06/2008 07:37

              תביעת פיצויים פטורה בתשלום אגרה.