עוד דבר קטן

  • התחייבות בע"פ
    תמי | 16/06/2008 18:03

    שלום, קיבלתי הודעה מהחברה בה אני עובדת (לפני כחודש), כי היא עומדת להיסגר, אך ללא ציון מועד הסגירה הרישמי. עקב הודעה זו חיפשתי משרה חדשה ומצאתי כזו בחברה אחרת, והודעתי על התפטרותי מהעבודה מבלי להמתין לסגירת החברה באופן רשמי. לאחר הודעת התפטרותי, נועדתי עם מנהל משאבי האנוש של החברה שמסר לי בע"פ כי כלל העובדים בחברה יקבלו מענקים ללא קשר לעזיבתם או פיטוריהם עקב הסגירה, במידה והעובד יהיה עובד מן המניין עד לתאריך מסוים (שאני עדיין יעבוד במקום הנוכחי בתאריך זה). כעת כל העובדים קיבלו מכתב המאשר את מתן המענקים מלבדי, זאת מכיוון שאני עוזבת את החברה ולא מפוטרת, זאת גם בניגוד למה שהובטח לי. שאלתי היא האם אני יכולה לתבוע מהחברה את מתן התגמולים הללו שנאמרו לי בע"פ ? יש לציין כי גם "איבדתי" בנוסף משכורת גבוהה יותר מהחברה החדשה בה אני אמורה להתחיל לעבוד, רק מכיוון שהארכתי את זמן כניסתי לתפקיד כדי לקבל תגמולים אלו. תודה

    • עוד דבר קטן
      תמי | 16/06/2008 18:45

      ישנם עוד עובדים בחברה שקיבלו את אותה ההבטחה ולא קיבלו את המכתב עקב התפטרות לצורך מעבר לחברה אחרת

    • התחייבות בע"פ
      עו"ד אריק שלו | 16/06/2008 22:49

      התחייבות (חוזה) שבע"פ היא התחייבות לכל דבר. הבעיה היחידה העומדת לפניך היא בעיית ההוכחה. באם שמעו את הדברים עובדים נוספים אז ניתן להעיד אותם בבית הדין. בכל מקרה עולה פה גם שאלת האפליה וגם שאלת ההפרה הצפויה של הסכם העבודה על ידי המעסיק שלך. אני ממליץ כמובן לתבוע ומהר.