ואיך בדיוק זה קשור לפורום הזה (דיני עבודה)?

  • מוניטין עסק
    רוחמה | 16/06/2008 11:13

    שלום רב יש לי שאלה: יש לי עסק למוצרי טבע ותוספי תזונה בת"א כבר 3 שנים. במהלך שנים אלו פירסמתי והוצאתי הון על קיבוע המקום כחנות טבע. וגם עיצוב החנות הוא של חנות טבע. היום אני לקראת סגירת העסק או מסירתו למישהו אחר. ושאלתי היא בהנחה שאני לא מוצאת שוכר שרוצה את החנות כחנות טבע האם יום אחרי שאני עוזבת בעל החנות יכול להשכיר למישהו שרוצה להמשיך אותה כחנות טבע בלי לשלם לי מוניטין על קיבוע המקום כחנות טבע והישענות למעשה על כל הפרסום שאני עשיתי.? האם אדם שמתעניין אצלי בחנות ולא רוצה לשלם לי מוניטין יכול לחכות עד לסיום החוזה שלי ואז לסגור ישירות מול בעל החנות עצמ ולחסוך לעצמו את תשלום המוניטין, האם זה חוקי או שמישהו כן יצטרך לשלם לי? האם יש תקופת צינון שבה אני מאבדת את האפשרות להחזיר לי חלק מההשקעה בפרסום? תודה מראש רוחמה.

    • ואיך בדיוק זה קשור לפורום הזה (דיני עבודה)?  לת
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2008 11:23

    • תגובה
      שיר ורד | 16/06/2008 11:41

      תנסי בפורום יזמות עסקית. אינני מכיר פסיקה ספציפית בתחום זה, אך נראה לי שאם לא היתה כל התיחסות למוניטין שלך בחוזה השכירות אין לך כל עילת תביעה כלפי בעל הנכס הרשאי להשכירו לכל שוכר. לגבי השוכר הבא, אם הוא ישתמש בשם של חנותך או בלוגו מסחרי יתכן ותקום לך עילח תביעה, אם יפתח חנות טבע בשם אחר וללא שימוש בלוגו שלך לא נראה לי שיש לך עילת תביעה.

      • שיר, צור עמי קשר במייל שלי.  לת
        עו"ד רענן קריב | 16/06/2008 15:44