הפסקה והפרשות

  • שלום רב!
    לולה | 14/06/2008 21:56

    הי, אני עובדת במקום עבודה שבו אני קובעת את המשמרות ואני מקבלת שכר לפי שעה, השעות הם 6 שעות במשמרת ואני עובדת כ3 משמרות בשבוע , במקום העבודה שלי אני נדרשת להגיע 15 שעה לפני התחלת העבודה לתדריך, שאותה כביכול מחזירים לי כהפסקה ומשלמים אך ורק עבור 6 שעות , השאלה שלי האם הההפסקה לא אמורה להיות על חשבון החברה והאם אני לא אמורה לקבל תשלום על הרבע שעה של התדריך? בנוסף האם זהחובה עפ"י חוק למשוך מכספי את הביטוח הלאומי והדמי בריאות ? תודה רבה מראש

    • הפסקה והפרשות
      עו"ד אריק שלו | 15/06/2008 19:41

      הפסקה על פי חוק הינה על חשבון העובד פרט לעובדי כפיים אשר המעסיק מחוייב בתשלום ההפסקה שלהם. הפרשות הביטוח הלאומי ומס הבריאות הינם ניכויים משכר העובד בהתאם לחוק. יצוין, כי גם המעסיק מפריש לביטוח הלאומי סכומים גבוהים אומנם ישנה חלוקה על פי חוק.