עובדים עלי האם זה חוקי?

  • עבודה במשמרות
    ארז | 13/06/2008 23:48

    בעבודה שלי עובדים לפי משמרות (בוקר, ערב ולילה). את המשמרות שלי אני מקבל כל שבועה אך יום, יומיים לפני תחילת שבועה שבה אני עמור לעבוד. בנוסף יש לא מעט החלפות, כאשר מודעים לי אליהן יום לפני שינוי. דיברתי עם המעביד שלי שלא נוח לי להיות כל הזמן תלוי בעבודה, אני רוצה לקבל רישום משמרות לפני וללא שינויים פתעומיים. זה גורם לכך שאין לי שום סדר בחיים. התשובה שקיבלתי " זה מה יש עבודה זו כל הזמן משתנה". 1. האם יש חוק שמחייב את המעביד לתת סידור עבודה שבועה לפני. 2. אני לא מעוניים לעבוד לילות, אבל מחייבים אותי לתת משמרות שהן לילות, האם זה תקין ?

    • עובדים עלי האם זה חוקי?
      oran | 14/06/2008 17:08

      אני עובד בחברת סיור כמעט 3 שנים. כאשר בחוזה העבודה שנחתם בראשית עבודתי כתוב שאני ארוויח שכר מינימום ולאחר כמה חודשים השכר יעלה ל 21 ש"ח. מאחר ולפני שנתייםושכר המינימום עלה נאמר לי ע"י הבוס שאני מרוויח 23 ש" לשעה בכל משמרת שכר זהה. בשבתות 150% ובמוצ"ש 125% עכשיו הסתבר לי שהחישוב נעשה לדלהלן. אם אני מחשב את השכר רק לפי המשכורת ( שכר ברוטו חלקי מספר שעות) יוצא 21 ש"ח בתלוש המשכורת אני מקבל שתי תוספות שקריות של שעות נוספות ונסיעות אבל בפועל אני אני לא עושה שעות נוספות ולא משתמש בתחבורה ציבורית כי אוספים אותי ומחזירים אותי הבייתה ברכב של החברה. הטקיר נעשה ע"י המעביד כדי לנפח את תלוש המשכורת בצורה מלאכותית ואם אני מחשב שכר לשעה כולל שתי התוספות הללו אז יוצא 23 ש"ח אבל שכר זה אינו אמיתי וכל ההטבות שמגיעות לי מחושבות לפי 21 במקום 23 למשל בשבתות חגים ומוצ"שים הנסיעות ושעות נוספות אינם נחשבים לשכר אלא רק לניפוח פיקטיבי של התלוש האם זה חוקי? האם יש קייס לתביעה משפטית? אני מרגיש מרומה כי שבת הופך מ 150% ל131% הם מחשבים את התוספת לשבת ומוצ"ש לפי 21 ולא מתחשבים ב "נסיעות ושעות נוספות" תודה

      • שכר קובע
        עו"ד אריק שלו | 14/06/2008 17:46

        הזכויות צריכות להגזר מהשכר הגבוה. יש לך קייס לתביעה משפטית באם הזכויות מחושבות באופן לא נכון.

    • עבודת משמרות
      עו"ד אריק שלו | 14/06/2008 17:49

      באם מתחילת העבודה אתה עובד באופן דומה אז לבקש לשנות את אופן העבודה של המעסיק זה בעיה. גם בעניין המשמרות, באם אתה עובד במשמרות שונות וגם משמרות לילה בכמות המקובלת לפי חוק אז שינוי חד צדדי של אופן העבודה אינו מקובל.