כח אדם

  • זכויות עובד חברת השמה כעובד פנים ?
    רועי | 13/06/2008 18:54

    שאלה נוספת, להבנתי חוק העסקת עובדי קבלן קובע שעובד קבלן יקבל את אותם התנאים כמו עובד פנים באותו התפקיד. בחברה בה אני מיושם מונהגת מדיניות לתוספת שכר לעובדי משמרות לפיה עובד מן המניין (לא עובד חוץ כמותי) יקבל על שעת צהרים 150 % שעת ערב 220% ולילה 330%על השכר שהוא מקבל. סעיף לאחר מכן מופיע סייג אשר אומר שכל מי שעובד מחשבים (מתכנת, מטמיע, מתחזק) לא זכאי. אני עובד ביחידת מחשבים אך לא מבצע אף אחת מן המטלות המוזכרות ולא מקבל את התוספת. אני מעוניין לעמוד על זכות זו ומבידה ואני מבין נכון את החוק לתבוע את החברה שדרכה אני עובד שם מכיוון שמדובר בהרבה מאוד כסף. 1. האם חוק עובדי קבלן חל עלי ? אני מקבל משכורת מחברה ששלחה אותי לעבוד בחברה אחרת. החברה היא לא קבלנית גרידא אלא נותנת שירותים טכנולוגיים נוספים אם כי היא מיישמת כ 100 עובדים בחברות שונות. 2. האם יש עילה לתביעה ? 3. האם אפשר לראות באי קיום חוק זה כהפרה חוזה שמזכה אותי באפשרות לבטלו באופן חד צדדי ? תודה ושבת שלום. רועי.

    • כח אדם
      עו"ד אריק שלו | 13/06/2008 23:25

      השאלה שלך מורכבת ותלויה בנסיבות העובדתיות של עבודתך. אני רואה שאתה שולט בחוק ומבין את הבעיות אומנם עולות שאלות מורכבות באשר לחוק עצמו ולעובדות אשר לא ניתן לפרטת במסגרת הפורום. יכול להיות בסיס לתביעה כנגד המעסיק והמשתמש אומנם בטרם ביצוע פעולה אופרטיבית מומלץ כי תפנה לעו"ד מומחה.