זכויות עבודה

  • האם מגיע לי פיצוים
    משה | 13/06/2008 07:38

    אני עובד כמחלק עיתונים זה 10 שנים . לאחרונה בקש ממני האחראי לחלק חוברות שאני לא מחלק בדרך כלל (בנוסף לקו חלוקה הרגיל) בתוספת על כל חוברת ללא כל הודעה מוקדמת. סרבתי ופעם ראשונה הוא ביקש ממני ללכת הביתה ליום חופש ללא שכר דברתי איתו בטלפון בסוף אותו יום (אחר שאותו היום לא עבדתי כמו שבקש ממני) והמשכתי לעבוד כרגיל וחלקתי את שאר החוברות שהיו. כמה ימים אחרי זה נתבקשתי עוד פעם לחלק חוברות וגם הפעם סרבתי אבל הפעם הוא פיטר אותי לאחר שראה שאני מסרב לחלק יש לציין שחלוקת העיתונים מתבצעת לפי החוזה כשעתיים ותצי ואם אני אחלק את החוברות יקח לי יותר זמן משעתיים וחצי יש לציין שהוא אמר שמבחינתו אני יכול לחלק את החוברות במשך כמה ימים . בחוזה שאני חתום עליו רשום שאני צריך לחלק את כל מה שיביאו לי לחלק. השאלות שיש לי 1. האם מגיע לי פצויים 2.באם כן מגיע לי פיצויים שכר הבסיס הוא 1550 ועליו יש תוספות כאשר המשכורת ברוטו מגיעה ל-2300 לפי מה יחושב הפיצויים האם התוספת שהיא עבור שימוש ברכב שלי גם מגולמת בחישוב הפיצוי (כ-250 ש"ח לחודש יש לצייןשאני זקוק לרכב לצורך החלוקת עיתונים כי בעזרת הרכב אני מגיע לנקודת האיסוף של העיתונים ונוסע לנקודת החלוקה ואחכ הביתה יש לציין גם שבחוזה אני מחוייב שיהיה לי רכב שישמש אותי לצורך עבודתי ) או אפילו כל המשכורת ברוטו 3.הודעת הפיטורים היא ב-23.5 הוא כתב בהודעת הפיטורים שאני מחויב לעבוד על ל- 30.6 האם אני יכול ללכת לפני? תודה משה

    • זכויות עבודה
      עו"ד אריק שלו; | 13/06/2008 10:39

      נראה שמדובר בהרעה מוחשית שהוא רצה לעשות לך. לאור העובדה שפיטר אותך אתה זכאי לפיצויי פיטורין. הודעה מוקדמת מקסימלית הינה 30 יום ולא ניתן להרעה זאת. החישוב הוא לפי הברוטו ולא כולל הוצאות. באם יסרב לשלם לך את הזכויות בטענה של עברת משמעת באפרותך לפנות בפניה דחופה.