ניסוח שאלה

  • דחוף-פיטורין/חופשת לידה מוקדמת
    מירב | 12/06/2008 21:45

    שלום, אני עובדת כ"עובדת מקומית ישראלית" במוסד ממשלתי בחו"ל (מעמד של עובד ישראלי לכל דבר- תלוש משכורת מנופק מהארץ כולל כל החובות הכרוכות בו) בעקבות שליחות של בעלי מטעם מוסד ממשלתי. בעלי הינו השליח ואני מועסקת כעמ"י ברציפות באותו מקום העבודה מזה כ-3 שנים. באוגוסט בעלי אמור לסיים שליחותו ולחזור ארצה. אני כרגע בשבוע 31 להריון ואין באפשרותי מפאת מגבלות רפואיות והגבלות טיסה בהריון לסיים בתאריך של בעלי אלא חודש לפניו - אהיה בשבוע 33. פניתי למשרד החוץ לבדוק כיצד מסתיימת העסקתי ומה זכויותי והנ"ל השיבו לי כי משום שאני בוחרת ללדת בארץ ולא במדינת השירות אזי יחשב תאריך העזיבה ש"בחרתי" לעצמי (בשבוע 33) כסיום העסקתי ומבקשים ממני הצהרה בכתב כי אני מבקשת לסיים שירותי בתאריך זה. (נחשב כהתפטרות, לא?) החלטתי לבדוק הנושא מעט לפני שאני כותבת הצהרה שכזו, שהרי לא נראה לי הגיוני שבגלל הגבלה רפואית עליי לעזוב קודם והדבר יחשב כהתפטרותי. לציין כי תאריך הלידה המשוער שלי חל כשבועיים לאחר תאריך סיום השירות של בעלי. עוד ציינו מהמשרד כי החוזה שלי עומד בפני עצמו ואינו קשור לחוזה של בעלי ולכן עליי לבקש בכתב מתי ברצוני לסיים העסקתי כיוון שאם מתאפשר הדבר ואני מעוניינת להמשיך לעבוד בחו"ל באפשרותי להמשיך את החוזה שלי. לציין כי כל התנאים שאנו חיים בהם כיום נובעים מהחוזה של בעלי כשליח- שכ"ד, גן לילדה וכו'. ואם אשאר כ"עצמאית" איני זכאית לכל ההטבות הנ"ל. לכן לא ברור לי מדוע ציינו כי באפשרותי ללדת במדינת השירות, כיוון שאז משתנים תנאי החיים המשפחתיים שלנו. בכל אופן גיליתי גם שיש באפשרותי לצאת לחופשת לידה מוקדמת בשבוע 33 ואז איני צריכה להגיש מכתב בקשה לסיום העסקתי ואין באפשרותם לפטר אותי. אך רציתי לדעת במקרה כזה האם לאחר סיום חופשת הלידה יוכלו לחייב אותי לחזור לעבוד בחו"ל, שכן אנו מעתיקים מגורינו לארץ בשל סיום העסקתו של בעלי בחו"ל ומרכז חיינו הכלכליים והמשפחתיים יהיו בישראל. כמו כן כיצד מתבצע התהליך של "חזרה לעבודה" במקרה כזה גם במקרה שיהיו מעוניינים לפטר האם יוכלו לחייבני לעבוד בכל מקום שיבחרו או בהתאם למקום מגוריי החדש במשך 60 הימים המגיעים לי לאחר סיום חופשת הלידה ואז 30 יום נוספים של הודעת הפיטורים? האם עליי לפנות אליהם בכתב לפני מועד סיום חופשת הלידה על מנת שידריכוני לאן עליי לחזור? נק' נוספת היא כי חוזה העסקתי מסתיים בסוף ספט' ומקריאה בדיני העבודה הבנתי שהמשרד מחוייב להאריך את חוזה העסקתי בתק' שכזו. האם עליי להגיש אליהם בקשה בכתב כי יעשו כן? ואם כן עד מתי לבקש להאריך את חוזה ההעסקה? ושאלה אחרונה, במידה ויחייבו אותי לעבוד היכן שהוא ולא אהיה מעוניינת באפשרות זו, האם התפטרות שלי תפגע בזכויות אחרות כמו דמי אבטלה? או שמשום שהעתקנו את מגורינו בעקבות עבודתו של הבעל אוכל לחתום לדמי אבטלה ללא תק' ההמתנה של 90 יום בשל מעתק מקום המגורים תוך כדי חופשת הלידה? מתנצלת על אורך המייל, אך הדבר חשוב לי מאוד ודי דחוף, כיוון שתאריך עזיבתי מבחינת ההריון מתאפשר עד סוף חודש יוני בלבד עפ"י הנחיית הרופא. (בעוד שבועיים!!) תודה רבה על השירות הנפלא והעזרה הרבה, מירב.

    • ניסוח שאלה
      עו"ד אריק שלו | 13/06/2008 09:16

      בפורום אנו עונים לשאלות עקרוניות בלבד אותן יש לנסח בקצרה.