נייצול ימי מחלה

  • נייצול ימי מחלה
    naorba | 12/06/2008 00:15

    שלום רב ! 1. ניצלתי את 90 ימי חופשה במסגרת תאונת עבודה, הרופא אישר עוד חודשיים נוספים כאי כושר, המעסיק לא הסכים לאשר את הימים שלאחר 90 יום כימי מחלה, הוא טען כי לא ניתן לכסות את הימים שמעבר ל-91 יום ממכסת ימי המחלה, וכי עליי לכסות את הימים האלו ממכסת ימי חופש הצבורים לי, מה דינם של ימים אלו ? והאם הדבר חל על כל הסקטורים? והאם הוא מותנה בהסכם פנימי ? 2. תוספת שעות עבודה המוגדרות כשעות מאמץ, וקבלתם מותנית בעבודה בפועל, ואני מקבל אותם מזה שנים רבות באופן קבוע, האם הם נכנסים ומחושבים לתנאים סוציאליים ? למרות שבפועל לא מופרש מהם לתנאים סוציאליים, מה דינם של שעות אלו ? אודה לקבלת מענה מהיר

    • נייצול ימי מחלה
      עו"ד אריק שלו | 13/06/2008 08:55

      בהתאם לחוק ניתן צבור עד 90 ימי מחלה. ישנם ענפים בהם ניתן ליצבור יותר ימי מחלה בהתאם להסכם קיבוצי או צו הרחבה. באם אין לך ימי מחלה התשלום יכול להתקזז מיום החופשה. תוספת המאמץ הינה תוספת שכר הניתנת בתנאי למילוי היקף משרה משכך כמו שעות נוספות איננה חלק מהשכר הקובע.