אין ספק שהוא טיפוס שלילי, אבל לגביך

  • פיטורין בזמן התמחות
    רגינה | 08/06/2008 09:53

    אני התחלתי להתמחות במשרד עו"ד בסוף מרץ, לפני כ-3 ימים לקח אותי המאמן לשיחה וטין כי הוא בעצם לא צריך מתמחה אלא פקידה ומתכוון לפטר אותי.. רק שאני נמצאת במצב עדין אני בהריון בשבוע ה-10 להריוני ולא יודעת מה לעשות האם מותר לו לפטר אותי? ומה הותק שדרוש בתקופת ההתמחות? אודה לכם מאוד על תגובתכם ועזרתכם.

    • אין ספק שהוא טיפוס שלילי, אבל לגביך
      הנבחן | 08/06/2008 10:30

      , אם אני לא טועה התקופה המנימלית זה 60 יום לצבירת התמחות תסתכלי בתקנות ההתמחות. כמו כן חופשת לידה ושמירת הריון נצברות למיטב זכרוני בהתמחות, אני לא בטוח בכך. כנ"ל יש התייחסות בתקנות. המילכוד זה שהוא יגיד שהעסיק אותך בתור פקידה ואז הלשכה עשויה שלא להכיר בהתמחות או בחלקה, כך שאם את לא מסתדרת איתו על המשך התמחות, לטעמי עדיף לעזוב למרות שחוקית, אם אני לא טועה הוא לא יכול לפטר, חוק עבודת נשים. בהצלחה מה אומר לך.

    • מותר לפטר
      שיר ורד | 08/06/2008 11:14

      מותר לפטר כל עוד אין קשר בין הפיטורים להריון. במקרה שלךמאחר ואין לך ותק של חצי שנה גם לא נדרש אישור של המפקחת על עבודת נשים.

    • מותר לפטר אבל...
      אורן | 08/06/2008 11:34

      זה דווקא יכול להיות מקור לתקדים. ישנה פה הפרת חוזה (אפילו היה בע"פ) מאחר שישנה התחייבות להעסיק אותך כשנה (כולם יודעים שמשך התמחות היא שנה וזו היתה כוונת הצדדים והסתמכותם) המעסיק הפר את החוזה באופן שיצר לך נזק כלכלי ונזק לתקופת ההתמחות. אכן, לא ניתן לכפות על המעסיק להחזירך להתמחות (מדובר ביחסי עבודה ישירים בניגוד למפעל) אבל פיצוי אפשרי לפי דעתי לאור העובדה שקל להוכיח שהסיבה לפיטורייך איננה אי שביעות רצונו מעבודתך או כדבריו הצורך במזכירה אלא קרבתך לחצי שנת עבודה שעשויה לזכותך בחופשת לידה. לדעתי, יש לזה סיכוי בגלל המצב המיוחד שגובר על כל טענה סתמית שפתאום הוא צריך מזכירה ולא מתמחה. במקרים אחרים היה קשה להוכיח זאת אבל התזמון וההריון גוברים על הטענה הסתמית והמתחמקת שלו. גובה הפיצוי הוא כייתרת סך כל המשכורות שנשארו עד לתום שנת ההתמחות במקרה ולא תצליחי להשלימה, ולכל הפחות הסכום של חופשת הלידה. בהצלחה ותעדכני אותנו גם...

      • בהמשך: ברור שיש פה הפרת חוזה מסיבה לא עניינית
        אורן | 08/06/2008 11:42

        הריון איננו הפרת חוזה ולכן פיטורין תוך התחייבותו להעסיקך שנה הינה הפרה בוטה גם אם יוכיח שצריך מזכירה - הוא גרם לך להסתמך על המשרה הזו לשנה - כך היתה ציפייתך ואילו הוא היה יכול לצפות שתכנסי להריון (זו זכותך) ולכן הפרת החוזה תזכה בתרופה. בהצלחה

        • כדי לבדוק זאת: הייתי מסכים לשמש מזכירה
          אורן | 08/06/2008 11:49

          לדעתי הוא היה מתבלבל ונכשל בשונו תוך חשיפת האינטרס האמיתי. אם היה מסכים אז מה רע? תקבלי את חופשת הלידה שלך ותחזרי להיות מזכירה עד שתמצאי מקום התמחות חדש. אני צופה שהוא דווקא יתבלבל...תקליטי אותו (מותר כשמדובר ביחסי עבודה)

    • סתם לידיעה: תקופת חופשת הלידה נחשבת כחלק מתקופת ההתמחות ואין צורך להשלימה מאוחר יותר.  לת
      אורן | 08/06/2008 11:36

      • מותר לו לפטר אבל עפ"י החוק הוא צריך לתת לך 30 יום הודעה מראש  לת
        ziv | 08/06/2008 23:17