מה לצרף...

  • מסמכים וניירית לתביעה
    יעל | 05/06/2008 07:57

    שלום, בהמשך לשאלתי מלמטה (יולדת שרוצה לתבוע פיצויים) החלטתי לבצע את התביעה בעצמי, והבנתי שאני ניגשת לבית המשפט בשוקן 25 שבת"א. שאלתי היא- אילו מסמכים אני צריכה להביא חוץ מטופס 106 ותלושים אחרונים? האם אני צריכה להביא בשלב זה הוכחות שאני עובדת מהבית? מהבוסית הנוכחית שלי? יש עוד מסמכים או ניירת שכדאי שאביא מראש? תודה רבה!

    • מה לצרף...
      עו"ד איתמר בן גוזי | 05/06/2008 08:08

      מעבר למסמכים שציינת (תלושי שכר לתקופת העבודה) - צרפי כמובן את מכתב הפיטורים, ואם יש לך אישור על עבודה מהבית מהבוסית הנוכחית צרפי גם אותו. אגב... פנית מראש למעביד שלך במכתב והודעת לו שאת עוזבת לשם טיפול בתינוק? אם כן צרפי גם מכתב זה ותתבעי גם הלנת פיצויי פיטורים... אם לא, איך הוא יכול לדעת שעזבת בשביל לטפל בתינוק?

      • מסמכים לתביעה
        יעל | 05/06/2008 08:12

        תודה על תשובתך, העניין הוא שההתפטרות נעשתה בצורה ידידותית וחברית מאוד והכל נאמר בע"פ. ורק נתתי להם מכתב התפטרות פורמאלי. מה שכן, יש לי מהם את מכתב שחרור הפיצויים שהעבירו לביטוח שקיבלתי מהם לאחר ההתפטרות שלאחר שגילו שאני עובדת שלחו לביטוח ביטול שלו. האם זה יספק?

      • הלנת פיצויים
        יעל | 05/06/2008 08:36

        בעקבות תשובתך רציתי לשאול, במקרה ואני תובעת גם הלנת פיצויים, איך הוא בד"כ נקבע? האם זה נקבע ע"פ אחוזי הפיצויים?

        • המשך לתשובה הקודמת שלי
          עו"ד איתמר בן גוזי | 06/06/2008 00:01

          ראשית, אקדים ואומר, שאני לא חושב שיש לך הרבה סיכוי לזכות בפיצויי הלנת פיצויים, מאחר והמעביד יטען ל"מחלוקת כנה" (כלומר שהוא חשב באמת ובתמים שלא מגיע לך פיצויים). שנים תחשיב פיצויי הלנת פיצויים מגיע לכ 20% בחודש - אבל בהרבה מקרים בתי הדין מפחיתים אותו מסיב