אין חוקים לדברים האלו

  • גלום ימי מחלה בתוך תלוש השכר
    אורי | 04/06/2008 18:58

    אני שכיר שמקבל תשלום לפי תלוש משכורת.המעביד רוצה שאקבל את שכרי לפי חשבונית ומעונין לגלם את כל זכויותי כולל ימי מחלה.בהסכם הקודם כשכיר היה מגיע לי 1.5 ימי מחלה לכל חודש.מה אחוז הגילום שיש להכניס בגילום ימי המחלה?

    • אין חוקים לדברים האלו
      שיר ורד | 04/06/2008 21:34

      מאחר והיוזמה של השינוי באה מהמעסיק אתה צריך לדרוש גילום מקסימאלי אפשרי כלומר 1.5 ימי מחלה (לפי 70% אם משלמים אצלכם בהתאם לחוק או יותר אם משלמים יותר). ימי מחלה ודמי הבראה יש לוודא שאם תמשיך לעבוד, חלק זה יעודכן כפי שהיה מתעדכן לשכיר עקב עליית הותק , או לשלם מראש לפי המקסימום האפשרי. נסיעות , מאחר ויתכן שינוי במקום העבודה או המגורים לדרוש לפי המקסימום. יש לכלול פצויי פיטורים מתוך הנחה שהיית זכאי לקבלם. יש לכלול גם את הפרשות המעסיק לקרן פנסיה כפי שהיה נהוג עד עכשיו כולל שווי הטבת המס. אם לא נהג לשלם , אזי לפי צו ההרחבה (כלומר 5% מהשכר לפצויים בגין רכיב תגמולים). כדאי להכניס מקדם הצמדה לשכר (לפי תוספת יוקר או למדד). עליך לקחת בחשבון שכעצמאי תשלם תשלומי ביטוח לאומי ומס בריאות גבוהים יותר (כנגד חלק המעביד אצל שכיר) ולכלול גם אותם.

      • מה הכונה 70%
        אורי | 05/06/2008 09:07

        תודה על התשובה.אנני מבין מה זה 70% אם זה לפי החוק?האם ניתן לקבל הסבר