פיטורים במחלה...

  • Fired because of sickness
    Tamar | 02/06/2008 21:46

    I started to work on June 4,2008 for a company and unfortunately got sick on June 24 and need to be on bed till July 6. At the beginning they told me there was no problem at all but the day after received a call from them telling me that I was fired that waiting for me to go back after two weeks it was too long and that according to the law they could do this because I jkust started to work there for less than a month. Is this possible I did not get sick on purpose I got the sickness slip. How come an employee can be fired because he is sick I know someone that broke his arm the first day he started to work and he was for two weeks at home and they did not fired him and he got paid and the office was a law office. Await for your comments and advise. Thank you very much

    • פיטורים במחלה...
      עו"ד איתמר בן גוזי | 03/06/2008 13:29

      מצטער, אך בנסיבות שתארת אין כל מניעה לפטר אותך לפי החוק... את גם לא עובדת ותיקה (בסה"כ כמה חודשים) שאפילו תוכלי לטעון לחוסר תום לב מצידו של המעביד (למרות שיש התחזקות מגמה בהטמעת הלכות תום הלב ביחסי עובד-מעביד - אני לא חושב שבמקרה הזה הן יחולו).