ה"חוק" שאתה מחפש הוא צו הרחבה - הסכם מסגרת

  • משכורת רגילה מלאה בחודש שחלים בו חגים - הפנייה לסעיף בחוק
    אלכס | 01/06/2008 15:50

    היתי רוצה לקבל הפנייה לסעיף הרלוונטי בחוק לגבי תשלום משכורת רגילה מלאה בחודש שחלים בו חגים (אני מקבל משכורת חודשית ולא מלאו 3 חודשים מאז תחילת העבודה) תודה

    • ה"חוק" שאתה מחפש הוא צו הרחבה - הסכם מסגרת
      עו"ד איתמר בן גוזי | 01/06/2008 17:02

      ראשית זה הלינק שמצאתי ברשת מאתר "חילן טק" שהוא אתר מעולה ויכול לתת לך עוד המון נתונים בדיני עבודה: hilan.co.il/calc/Legislation.aspxtype=order&id=24 באשר לשאלתך, בדיני עבודה יש אבחנה בין שני סוגים של עובדים: עובד בשכר (כזה שעובד לפי שעות) ועובד במשכורת (כזה המקבל משכורת קבועה בסוף כל חודש ), במקרה הראשון, חלה על המעביד החובה לשלם דמי חגים (בתנאים הקבועים בצו - או בתנאים טובים יותר אם חל צו הרחבה כלשהו ו/או הסכם קיבוצי ענפי מיטיב), מאחר ואתה כעובד מקבל שכר רק עבור השעות שעבדת - המעביד מחוייב להוסיף את ימי החג ולשלם עבורם. במקרה של עובד במשכורת - מאחר ובכל מקרה הוא מקבל את אותה המשכורת בסופו של החודש, אין צורך לשלם לו בנפרד "דמי חגים" שהרי הם כבר משולמים. אכן, אין צורך לשלם ב 3 החודשים הראשונים דמי חגים (זה גם ברוב צווי ההרחבה וההסכמים הקיבוציים) ואם אתה עובד במשכורת המעביד רשאי להפחית לך את דמי החגים - אך ברוב המקרים במידה ואתה ממשיך לעבוד במקום העבודה לאחר אותם 3 חודשים אתה אמור לקבל את שווים בהמשך - רטרואקטיבית.

    • דמי חגים
      עו"ד רענן קריב | 01/06/2008 17:05

      ההוראה מופיעה בצו הרחבה שהוצא על הסכם מסגרת בשירות הציבורי. לפיה עובד חודשי אינו זכאי לתשלום נפרד עבור ימי חג. משמע, שהוא מקבל את שכרו הרגיל והמלא, ולא תשלום מיוחד. אין התייחוסת ספציפית במקרה זה לעניין שלושת החודשים.

      • האם ניתן לדרוש תשלום מלא?
        אלכס | 02/06/2008 17:40

        האם ניתן לדרוש תשלום מלא ולהסתמך על צו הרחבה, ומה לעשות (לאן לפנות) במידה והמעביד בכל זאת יסרב לשלם משכורת מלאה? תודה