הוצאה לפועל היא לא הכתובת שלך...

  • תשלום פיצויים
    שי | 31/05/2008 15:40

    בשנת 2001, לאחר 6 שנים של עבודה , מקום העבודה שלי פשט את הרגל ונסגר, הייתי זכאית לתשלום פיצויים של 22,000 ש"ח, בעקבות כך שהמעביד לא שילם את הכסף, פניתי לבית דין לעבודה שקבע שמגיע לי תשלום של 22,000 ובנוסף תשלום של 7,000 ש"ח עבור הלנת שכר, כאשר הכסף צריך להגיע אליי תוך 30 יום, לאחר 30 יום שראיתי שהכסף לא הגיע פניתי לעורך דין שטען שינסה לגרום לפשיטת רגל ולהחזר כספי של החוב מביטוח לאומי. לצערי שום דבר לא קרה עד היום . האם אני זכאית עדיין לאחר 7 שנים לפנות להוצאה לפועל שיוציאו צו לקבלת ההחזרים. תודה

    • הוצאה לפועל היא לא הכתובת שלך...
      עו"ד איתמר בן גוזי | 31/05/2008 16:28

      אני מסיק מתגובתך כי המעסיק שלך - הוא חברה חדלת פירעון - במידה וטרם פורקה יש לבצע הליך פירוק (שהוא יקר - אבל אם מספר עובדים מתאגדים ומתחלקים באגרות ובשכ"ט העו"ד זה אפשרי) ולאחר שניתן צו פירוק ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי לפחות לקבל משהו .. אם תפני ללשת ההוצל"פ עם פסק הדין שלך ובהנחה שמדובר בחברה חדלת פירעון.. הסיכוי שלך לגבות מחברת ריקה משהו... הוא אפסי. מאחר ופנית לעו"ד בעניין הזה - הייתי במקומך פונה אליו ושואל מה בוצע? האם הוא פירק את החברה? ואם כן, האם פנה לביטוח הלאומי? יכול להיות שהוא כבר פעל ואת עכשיו באמצע תהליך שיכול לקחת אפילו מעל שנה שלאחריו תקבלי את הכסף מאת המוסד לביטוח לאומי. בקיצור - תפני לעו"ד שלך ותבררי מה נעשה ומה לא נעשה.