הפסקת חוזה

  • אנא עזרה
    מגי | 31/05/2008 10:44

    התקבלתי לעבודה בחברת תקשורת ונחתם עימי חוזה העסקה ב-10/2 באותו יום נאמר לי בהפתעה כי אתחיל לעבוד רק ב-10/3 זומנתי לשיחה בסוף מרץ ובה הובהר לי כי יש בעייה ויהיה עיכוב ואתחיל את התפקיד ככל הנראה רק בתחילת מאי כמו כן נאמר לי כי אם אדרוש את זכותי לקבל שכר מה-10/3 אמצא את עצמי מפוטרת במאי כמובן שהסכמתי לוותר על חודש שכר נוסף עד ה-10/4 כמו שנתבקשתי .עד היום אני בביתולא ברור מה יהיה זומנתי לשיחה נוספת בשבוע הבא לי נראה שהחברה רוצה לפטר אותי מה הם זכויותיי במקרה זה ומה אוכל לדרוש אנא עצתכם

    • הפסקת חוזה
      עו"ד רענן קריב | 31/05/2008 11:01

      קודם כל, דבר מה לא ברור: כתבת שמסרו לך שתחילת העבדוה היא ב-10.3, ואז כתבת שבסוף מרץ נאמר לך שתוכלי להתחיל בתחילת מאי. אז התחלת לעבוד ב-10 למרץ או לא? אם כן, ונקלטת לעבודה ועמדת לרשותם החל מיום 10.3, את זכאי לשכרך עד ליום שיודיעו לך על סיום עבודתך אצלם. ואין לך סמכות לותר על שכר, וויתור כזה לא תופס בבית הדין. אני מבין שיש לך חוזה. האם עזבת מקום עבודה קודם כדי לעבוד במקום זה? האם אפשר להצביע על נזקים כספיים מוחשיים כתוצאה מהפרת החוזה (בהנחה שאכן תפוטרי)? אם כך ייתכן שיש לך עילת תביעה על הפרת חוזה.אם תפוטרי את זכאית להודעה מוקדמת של 3 ימים או יותר אם החוזה קובע משך יותר ארוך, או פדיון בכסף, כל שכרך מיום עבודתך הראשון, ופדיון 3 ימי חופשה

    • שאלתך לא ברורה
      שיר ורד | 31/05/2008 21:41

      אם התשובה לעיל לא מתאימה למקרה שלך, זה משום ששאלתך קצת מבולבלת. אנא צייני אם התחלת לעבוד או לא. אם כן, מה השאלות הספציפיות. אם לא, את יכולה לתבוע אתהמעסיק על התנהגות שלא בתום לב ולתבוע פיצוי בגין נזקים כלכליים שנגרמו לך, ובמקרה ספציפי זה אולי גם בעד עוגמת נפש.