משכורת בגין חלק מחודש עבודה

  • משכורת לאחר חופשת לידה
    טלי | 29/05/2008 12:51

    חזרתי לעבודה מחופשת הלידה באמצע חודש בו היו 20 ימי עבודה (כלומר עבדתי בפועל 10 ימים). המשכורת שקיבלתי עבור אותו חודש היתה פחות ממחצית השכר שלי, ומנהלת כח האדם אמרה שזה משום שהחוק אומר שיש לחשב את המשכורת לפי ימי עבודה בפועל חלקי 22 יום (במקום לחלק לימי העבודה שהיו אמורים להיות באותו חודש). האם זה נכון?

    • משכורת בגין חלק מחודש עבודה
      שיר ורד | 29/05/2008 17:13

      אין חוק הקובע איך לחשב חלקיות עבודה לעובד במשכורת חודשית. כל מקום עבודה קובע את הכללים שלו (או יותר נכון מאמץ את אחד הכללים שמאפשרת לשכת השרות שמכינה לו את תלושי המשכורת). כל עוד הכללים הוגנים ואחידים זה חוקי. בחישוב מדויק ימי העבודה הממוצעים בחודש הוא 21.73 בשנה רגילה ו 21.79 בשנה מעוברת, כך שחישוב מעוגל ל 22 יום הוא סביר. אבל אם בחודש המדובר היו פחות ימי עבודה בגלל שהחודש כלל ימי חג אשר היו לאחר חזרתך לעבודה מן הראוי לשלם לך גם בגין ימי חג אלו (צו ההרחבה לגבי חגים אומנם קובע שעובד חודשי לא יקבל תוספת תשלום בגין ימי חג,אך ניתן לומר שבמקרה כזה מחושב שכרו כשל עובד יומי והוא זכאי לתוספת זו כמו עובד יומי). אנא בדקי איך חושבה המשכורת בחודש שבו יצאת לחופשת לידה ושאכן היא חושבה באותה שיטה ולא באופן אחר שקיפח אותך גם שם.