ביורוקרטיה ישראלית טיפוסית

  • פיצויים
    לירון | 28/05/2008 15:24

    תבעתי את המעסיק עבור שעות נוספות ימי חופשה ופיצויים, בתחילת החודש היה משפט(דיון הוכחות) והוחלט על תשלום חלקי בסך כ-8000 נטו! . התשלום היה אמור להתבצע בהמחאה דרך דואר רשום, לא יאוחר מ30 יום. היום קיבלתי מכתב בצירוף טפסים מ'רשות המסים',שכתורתם הודעת עובד על פרישה מעבודה היתי רוצה לדעת מה טיבם של טפסים אלה, האם פוגעים בפיצויים שלי, ועד כמה הם חיוניים, תודה מראש לירון

    • ביורוקרטיה ישראלית טיפוסית
      שיר ורד | 29/05/2008 23:53

      לפני יותר משנה שונו תקנות מס הכנסה ובעקבותיהם כל עובד שפורש מעבודתו צריך למלא ביחד עם המעסיק את הטפסים הללו ולהעבירם למס הכנסה לשם חישוב נכון של המס (אם מחוייב) על פצויי הפיטורים. יש למלא את הטפסים נכון, כדי שלא יווצר מצב שתשלם מיסים מיותרים או שתחשב לעבריין מס (דווח שקרי). אם אינך מבין איך למלא סעיפים מסוימים פנה למעסיק, אם הוא לא עוזר שאל בפורומים השונים בנושאי מיסוי ואם גם שם לא יעזרו, גש לפקיד השומה האזורי ובקש הבהרות.

      • פיצויים נטו.
        לירון | 30/05/2008 09:14

        כשהוחלט על הסכום (כסכום פשרה)- הובהר לכולם שזהו סכום נטו...שאין עליו מסים. נראה לי מוזר ששבוע לפני ה'תוקף' לתשלום, מגיעה אלי התניה לתשלום.. האם כדאי לי להמתין עד מועד התשלום- עוד 6 ימים? ובינתיים לא לחתום על הטפסים? תודה..