פיטורים

  • סיום העסקה ללא הודעה מראש
    ליטל | 28/05/2008 12:04

    ביום חמישי האחרון 22 למאי הגעתי לעבודה ליום רגיל (חצי יום עבודה, לאחר שהודעתי מראש שאני אצא מוקדם). בשעה הראשונה של הבוקר הודיעו לי שאני מסיימת את עבודתי. זאת לאחר כחמישה חודשי עבודה בהם הייתי עובדת זמנית שהחליפה את אחאית המשאבי אנוש בחל"ד ולאחר מכן החלפתי את הפקידה בחל"ד. לא אהבתי את העבודה המזכירותית ואמרתי למנהל שאני מחפשת עבודה אחרת אבל שבינתיים אני ממשיכה לעבוד. ביום בו הודיעי לי שאני מסיימת אמרו לי להעביר חפיפה לזמנית אחרת ושאין יותר צורך שאבוא. כשאמרתי שאני זכאית לחמישה ימי התראה מראש נאמר לי שאני אקבל עליהם תשלום. בפועל קיבלתי מכתב פיטורין שאומר שסיום העסקתי נכנס לתוקפו מיום ג' 27 למאי. האם סופרים חמישה ימי עובדה כולל יום ההודעה או שסופרים חמישה ימים קלנדריים??? שאלה קטנה נוספת, האם זה משנה מה כתוב בסיבת סיום ההעסקה, כי מה שהם ציינו לא מדוייק? סיימתי לא משום שלא תפקדתי כראוי, אחרת לא הייתי ממשיכה לתפקיד נוסף (מזכירה) סיימתי כי לא התאמתי לתפקיד המזכירותי, אבל כן תפקדתי טוב בתפקיד משאבי אנוש???

    • פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 29/05/2008 15:26

      ההודעה המוקדמת היא ימים קלנדאריים. לא בידוק מסתכלים על מכתב סיום העבודה של עובדת של 5 חודשים.