לצערי לא ניתן להשיב

  • כמה שאלות מראש
    אסי (בת!) | 23/05/2008 04:10

    כמה שאלות מאוד דחופות אני עובדת במקום עבודתי כ6 וחצי שנים .......במהלך רב השנים האלה נחשבתי לעובדת איכותית שממנפת פרוייקטים. לפני שנה וחצי התחיל הספין שהוביל אותי למקום בו אני נמצאת היום...הבוס הקודם פרש לגמלאות ובמקומו בא בוס חדש...שהחליט לשבור את הכלים. ואת העובדים... אני ועוד בחור עובדים בצוותים מקבילים בחברה ולעיתים היינו צריכים לעבוד על פרוייקטים משותפים. שעד הבוס החדש נחשבו להצלחה. ועל כן לא אחת בפרויקטים קושרים את שמותינו יחד. למרות שאנחנו לא באותו הצוות. אחת העובדות שמנהל הקולגה שלי הנ"ל כך מסתבר היא בת זוגו של הבוס החדש שמתנכל לו ולפרוייקטים שלו ובעקבות כך לפרוייקטים שלי .ולי. לפני כמה חודשים התפנה תפבקיד בחברה שבעצם אני היחידה מבחינת ההכשרה והותק שהתאימה לו ....למרות זאת הוא קידם לתפקיד עובדת חדשה בחברה ומנע ממני את הקידום ....לצוותים אחרים הוא סיפר שלא קודמתי מכיוון שהוא לא מרוצה מניהול הצוות של הקולגה שלי ועקב עבודתנו המשותפת אני לא מתאימה לתפקיד. כמובן שלא מצאתי מה לעשות אם זה ואין לי שום דרך להוכיח את זה אבל אני מרגישה שמאז הוא ממשיך לפגוע ולרמוס את זכויותי. בדיווחים השוטפים להנהלה הוא מציג עליי תמונות מצב שקריות ....שאין לי דרך להוכיח. בייאושינו הלכנו להנהלה ודיווחנו על הרומן בינו לבין העובדת השניה ועל הפגיעה המקצועית בנו ....ביקשנו שיתנו לנו מענה למצב הלא אפשרי ני הזה ולא נענינו בשום דרך.כולל מכתב שניסחנו אצל עורך דין.שגרם ליחס עויין על כך שאנו מפנים את תשומת ליבם ליחסים אישיים של מישהו אחר ....... תוך התעלמות מהפגיעה בנו. ועכשיו אני פונה בעקבות בעיות אחרות ביחסי העבודה שאולי אחת מהן ברת טיפול . הבוס הזה מונע ממני לקחת לעיתים חופשות....לא תמיד ....אבל במקרים דחופים (אזכרה של קרוב ) נאלצתי כבר לקחת ימי חופשה ללא תשלום בטענה שבזמן היעדרותי הוא נאלץ לשלם שעות נוספות לעובדים מצוותים אחרים שנאלצו למלא את החסך שלי .........וזאת על אף שיש לי עשרות ימי חופשה שלא נוצלו. לפני כמה חודשים אני והקולגה התעסקנו בפרוייקט אותו ייזמנו מול ההנהלה ולא מול הבוס הישיר ...בנסיונו לסקל את הפרויקט הוא טען שזה גוזל את התפוקה שלנו בעבודה השוטפת - ודי נדחקנו לפינה....בגלל מחויבתנו למקום העבודה והעובדה שכבר היינו באמצע הפרוייקט - די נאלצנו לעבוד כמעט את כולו על חשבון שעות הפנאי שלנו . וכל פעם שבה התמרמרנו על כך נאמר לנו שזה הדרך היחידה אם אנחנו רוצים בהצלחת הפרוייקט......בפועל אנחנו יודעים מצוותים אחרים שאם היינו נסוגים אחרי שכבר החברה השקיעה משאביים כלכלים בפרוייקט היינו נפגעים מכך עוד יותר. לאחרונה הבוס רוצה לחייב אותי לעבוד שעות נוספות גם בחגים כשאמרתי לו שאני חושבת שזה לא חוקי הוא איים עליי שזה תנאי ההעסקה בחברה ושמחובתי לעבוד את השעות האלה.וטען שזה מה שנכתב בחוזה ההעסקה שלי (שם כתוב שהיקף המשרה שלי הוא 44 שעות שבועיות) ל אחר מכן ביקשתי ממנו חופשה לצורכי אירוע משפחתי מדרגה ראשונה...חתונת האח - אותה הוא שוב לא אישר לי בטענה שאין תקציב נוסף כדי לממן את זה ......הבהרתי לו שזו חתונת אחי - זה לא אירוע שאני יכולה להזיז .........וגם הזכרתי לו את הכמות הנכבדה של ימי החופשה שנשארו לי. ואם זה לא מספיק איתרע מזלי ולפני כחודש עברתי תאונת דרכים , נכון לעכשיו אני בחופשת מחלה ..... אחי מתחתן בעוד שלושה שבועות ובינתיים אני עוד לא יודעת מתי בריאותית אוכל לחזור לעבודה............ולכן שוב אני לא מקבלת אישור לחופשה ועוד קיבלתי נזיפה על חוצפתי הרבה שאני מבקשת חופש אחרי שנעדרתי מהעבודה עד כה יותר מחודש והיד עוד נטויה בטענה שאני מעקבת עובדים אחרים מלצאת לחופשה השנתית שלהם ....העובדים האלה התגלו כבת הזוג שלו שגם ביקשה חופשה לאי אלו צרכים באותם תאריכים פחות או יותר. אני עם רגל שבורה ועובדת בעבודה שמחייבת נסיעות ברחבי הארץ ופגישות עם לקוחות בכל מיני מקומות....ולא רק עבודה משרדית ....ולכן הבהרתי לבוס שלי שאין מה לעשות אני בחופשת מחלה וזה לא נתון לשיקול דעתינו (בתחילת החופשה נאלצתי לבוא לכמה ימים לבצע עבודות משרדיות דחופות ....לסיום פרוייקט גדול עליו הצוות שלי עובד וכדי שהפרוייקט לא ייפגע ועל אף מצבי הגעתי בימים הראשונים מיוזמתי כל יום ...ובשבועיים אחר כך הגעתי מדי פעם לביקורות ולעבור על ניירת) לבסוף הצהרתי שאני יהיה בחופשה בזמן שביקשתי בין אם ייתן לי אותה ובין אם לא .......אח מתחתן פעם אחת. והניצול הציני של המחוייבות שלי ושל הקולגה שלי לחברה (שאגב נפגע גם הוא על ידו בדרכים רבות) עבר כל גבול.... אנחנו עובדי עצות....ולא יודעים מה לעשות עד להגעתו נחשבנו שנינו עובדים מצטיינים מלאים מוטיבציה שיוזמים הרבה פרוייקט מוצלחים.....מכיוון שאין לנו קשר רציף עם ההנהלה כל הדיווחים שלהם עלינו הם ממנו ולמרות שעוד עובדים התלוננו על הבוס ועוד שתי עובדות שעזבו בנסיבות מזכירות , ולמרות הביקורות המעולות שקיבלנו מקודמו עדיין ההנהלה לא מוכנה להפסיק את הטירוף הזה .....כמובן שכרגע נפגעה לנו המוטיבציה (לכן אני לא עושה שעות נוספות....לפני כן עשיתי מרצון מכיוון שרציתי בהצלחת הפרוייקטים ולא מהכרח כפי שהוא ניסה להכריח אותי) איך יוצאים מהפלונטר? נודה לכם מאוד אם תעזרו .... אסי ויובל

    • לצערי לא ניתן להשיב
      איטה יעקבי, עו"ד | 23/05/2008 11:22

      לך במסגרת הפורום, אנא פני לעו"ד או באמצעות פניה דחופה באתר.