קבלן ראשי וקבלן משנה

  • קבלן ראשי וקבלן משנה - סיום חוזה
    יוני פרידמן | 20/05/2008 11:04

    שלום, שאלתי היא כזו: נניח שיש קבלן ראשי שקיבל עבודה מגוף ציבורי גדול, הטיל חלק מן העבודה על קבלן משנה, בחוזה לטובת צד שלישי, שהוא הגוף הציבורי. הגוף החליט כעבור זמן מה לסיים את העבודה שהזמין והקבלן הראשי כתוצאה מכך החליט לסיים את עבודתו של קבלן המשנה, כשבפועל קבלן המשנה יצא כל יום לעבוד, הדפיס כרטיס וכאילו היה עובד של הגוף הציבורי, ביצע את העבודות עבורו. מהן זכויותיו של קבלן המשנה, האם יכול לתבוע הן את הקבלן הראשי והן את הגוף הציבורי? אם אפשר לקבל הפנייה לפסקי דין, אשמח

    • קבלן ראשי וקבלן משנה
      עו"ד רענן קריב | 20/05/2008 18:12

      בשביל פסקי דין תצטרך לפנות לעורך דין כדי לקבל חוות דעת בתשלום. בפורום עונים בקצרה על שאלות עקרוניות. לא אתייחס לקבלן הראשי. מי קבע שקבלן המשנה הוא "קבלן משנה"? השאלה אם התקיימו יחס עובד מעביד בינו לבין הקבלן הראשי או בינו לבין המזמין היא שאלה מורכבת שהתשובה לה מבוססת בעיקר על עובדות. בקיצור, אי אפשר להשיב על השאלה עקב מיעוט העובדות.כמו כן, לא הצבעת על עילות תיבעה. מה לא בסדר? "קבלן המשנה" לא קיבל את שכרו? אם הוא עובד ופוטר אחרי פרק זמן של פחות משנה, לא קרה כלום.