הודעה מוקדמת

  • מה אומר החוק ?
    גלעד | 19/05/2008 14:07

    עקב קשיים כלכליים ,הבוס שלי נאלץ לפטר אותי .היות והייתי אמור להיכנס לניתוח שהיה מתוכנן מראש ,שאחריו הייתי אמור להיות בחופשת מחלה של שבוע בבית ,הוחלט כי יומי האחרון לעבודה יהיה יום לפני כניסתי לניתוח.לבסוף ,ביום הניתוח הרופאים החליטו שלא לנתח ושוחררתי לביתי .הבוס שלי שעודכן על ידי בנעשה ,לא ביקש כי אחזור לעבודה וגם אני לא הצעתי עצמי .האם הוא אמור לשלם לי כעת דמי הודעה מוקדמת לפיטורין או שהוא פטור מזה ? (עבדתי אצלו כשנה וחצי במשכורת חודשית ) תודה מראש !

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 19/05/2008 15:46

      יום העבודה האחרון סוכם בינך לבין המעסיק ולכן אין צורך בהודעה מוקדמת מעבר לכך. מטרת ההודעה המוקדמת היא לאפשר לעובד להתארגן לקראת פיטוריו, ולהקטין את הנזק מההפתעה שבפיטורין. אתה ידעת על סיום עבודתך והמועד גם סוכם עם המעסיק. בנסיבות אלה אין המעסיק מחוייב בעוד הודעה מוקדמת, ולכן הוא אינו חייב גם לשלם את תמורתה.

      • כאשר כתבתי "סוכם" התכוונתי שהוא זה שאמר לי שזה יהיה יומי האחרון...
        גלעד | 19/05/2008 17:53

        מהיום שהוא הודיע לי על הפיטורין ועד הפסקת עבודתי באופן סופי עברו שבועיים ימים ולא חודש כפי שהיה אמור להיות , לא כן ?

        • הודעה מוקדמת
          עו"ד רענן קריב | 21/05/2008 13:05

          אז אתה זכאי לתשלום של שבועיים? אגב, בשאלה לא נאמר כלום על שבועיים.