"חל"ת בלתי מוגבל"

  • פיטורים
    ירדן | 05/05/2008 02:53

    שלום,אחרי 7 חודשים של עבודה הוציאו אותי ל"חופשה ארוכה ללא תשלום" לכמה שבועות בעבקות מחסור בעבודה. רציתי לדעת האם אני יכולה לדרוש מכתב פיטורין? האם מגיעה לי התראה כלשהי? האם המעסיק יכול לדרוש ממני לחזור לעבודה לאותה תקופה של התראה במקרה שאניי אדרוש אותה? תודה רבה מראש ירדן

    • "חל"ת בלתי מוגבל"
      עו"ד רענן קריב | 05/05/2008 12:26

      חופשה ללא תשלום שאין לה זמן קצוב ואין לה מועד סיום דינה כפיטורים. את זכאית להודעה מוקדמת המגיעה לעובד העובד 7 חודשים (תשלום עבור 8.5 ימים אם עבדת בשכר חודשי או 7 ימים אם עבדת לפי שעות). הודיעי למעסיק שהודעתו היא כפיטורים ודרשי את הודעה המוקדמת. אינך זכאית לפיציי פיטורים כי עבדת פחות משנה. אחרי תודיעי לו הודעה בזו הוא יכול לדרוש ממך מה שירצה. כבר לא תהיי עובדת שלו.

      • עוד שאלה
        ירדן | 05/05/2008 15:22

        תודה על התשובה לפי הבנתי את התשובה אם הוא יבקש ממני לבוא לשבוע אני לא חייבת להסכים,נכון? שאלה נוספת בהתראה של 7 ימים האם הכוונה היא ל7 ימי עבודה או לשבוע ימים שהוא רק חמישה ימי עבודה? תודה

        • חל"ת בלתי מוגבל
          עו"ד רענן קריב | 05/05/2008 17:13

          7 ימים הם קלנאריים ולא ימי עבודה. למשל, מיום ראשון עד יום ראשון. אמרתי כבר: חל"ת לתקופה בלתי קצובה דינו כפיטורים. אז את לא עובדת אצלו יותר, אלא אם תרצי לחזור ואז תיעני לדרישתו.

          • תודה רבה  לת
            ירדן | 05/05/2008 17:40