משמעות הגילום

  • גילום שכר עבודה (יסוד)
    דבי | 05/05/2008 01:17

    שלום רב, ברצוני לדעת באם יכול מעביד לגלם את שכר העבודה (שכר יסוד) לפי רצונו למשל : שכר שנקבע על סכום מסויים ושחייב נסיעות וכו, הוא לא מוסיף אלא, מגלם לפי רצונו וכך קורה שבעצם הוא לא מוסיף או משלם נסיעות ולא כלכלה ולא הבראה אך מגלם בכאילו הוא מוריד. מה דעתכם ואיך ניתן לפתור תופעה שכזו והאם בכלל מותר לו לעשות את הגילום הזה. ואיך ניתן להסדיר דבר שכזה ובאיזה אופן ? ? לדעתי זו הונאה - כי בעצם את דמי ההבראה איני מקבלת ולא את הנסיעות ולא את דמי הכלכלה. אבקש את תשובתכם והצעתכם הדחופה לנושא זה בברכה רבה, דבי

    • משמעות הגילום
      איילש | 05/05/2008 11:02

      משמעות הגילום באופן פשוט הינו תוספת שווי המס. כך שבמידה והבנתי את הנאמר על ידך התשלום מתווסף לשכר ב"נטו" מכוון שבוצע גילום מס . מכאן שהעובד אינו נפגע ומקבל את הסכום לו הוא זכאי איילש

      • גילום משכורת
        דבי | 05/05/2008 12:25

        שלום רב, לא הבנתי את תשובתך מה הקשר של גילום מס ? השכר היסודי נשאר כשכר יסודי עליו יש להוסיף את הוצ' הנסיעות שבעצם הן הוצאה שאני משלמת עליה חודש בחודשו בכרטיס חודשי חופשי. כן, גם דמי ההבראה מופרשים כידוע אחת לשנה בסוף או בתחילת הקיץ - יש תעריף מוגדר לכך לכן, איני מבינה מדוע הוא לא משלם ומגלם למעשה את השכר היסודי. על כך לא נעניתי בתשובתך. האם אפשר להתייחס אליה ובמיידי כי יש לי היום שיחה עם הבוס. באם אפשר להתייחס גם לנקודת הפנסיה שהבוס חייב להפריש והוא גילם אותה בצורה שהוריד ממשכורתי סכום (וזה רק החודש) ובתלוש רשום קופת מקפת - לא שאל לדעתי, לא חתמתי על שום מסמך - ומה עם הסכום שהמעביד צריך להוריד הרי יש אחוז של השתתפות מצידו , על כך הייתי מעוניינת לקבל גם כן תשובה ואני בטוחה שהרבה עובדים נתקלים בבעיות אלו . בברכה רבה, דבורי

        • אותה המשכורת בשינוי האדרת - ולמעשה לא גילום
          דבי | 05/05/2008 13:03

          הי, מה שחשוב להוסיף זה שהוא בעצם לא מגלם במובן של המילה - פשוט נוח לו לחלק את הסכום היסודי וליד כל סכום הוא רושם נסיעות כלכלה הבראה וכו' כך שלמעשה הוא לא מוסיף אלא השכר היסודי נשאר כשהיה בהתחלה. למשל 300 ש"ח - כלכלה 500 ש"ח - הבראה וכו'

          • גילום או חלוקת סכומים
            איילש | 06/05/2008 07:22

            אני מבין מתשובתך כי הסכום הבסיסי נותר כעקרון ללא שינוי לדוגמא 5,000 ש"ח אולם במקום שזה יהיה סכום 1 כולל הוא מורכב ממספר סכומים כמו 4,000 שכר 500 נסיעות 300 הבראה וכ"ו . אם זה המקרה, אזי חזרי להסכם הבסיסי שלך עם המעסיק ובררי האם לא רשם כי המשכורת כוללת את הרכיבים הנוספיפץ במידה וכתב זאת הרי יש בעיה בהסכמתך אולם גם במקרה זה עליו לשלם חלק מהרכיבים בנוסף כמו החזר הוצאות נסיעה. לגבי פנסיה - בקשי לעבור לקרן אחרת לדוגמא יובלים .החשיבות הינה דווקא לצאת מהמערכות הגדולות של סוכן הביטוח של המעסיקים איילש

            • חלוקת שכר בסיסי
              דבי | 06/05/2008 10:07

              שלום רב איילוש, תודה על תשובתך - אני מקווה שתשובתך נובעת מידיעת הנושא. טוב, מה שעצוב בנושא שהמעביד לא נתן לי בכתב את ההסכמה כשהתקלתי כך שנותרתי בלי שום סיכום. אבל לגבי הנסיעות הוא עושה זאת לאחרים ואומר שעם המשכורת תעשו מה שאתם רוצים ולא מעניין אותו מכלום. לי יש ביד צו הרחבה שהוצאתי בזמנו מהאינטרנט ובו בפירוש כתוב שיש להוסיף למשכורת לכן, מה הדרך כעת לעשות. שנית לגבי קופת הפנסיה - המעביד לא שאל אותי כלל לאיזו קופה אני רוצה או נתן לי טפסים הרי אני אמורה לתת את הסכמתי גם בכתב נכון ? ? ומה שאני מבינה שגם למעביד יש חלק או אחוז בתוספת זו מה עושים ? ? והאם יובלים היא קופה שאני יכולה לבקש והאם יש לה יתרונות נוספים, אני היום בת 60 מה דעתך/כם ? ? בברכה רבה, דבורי

              • גילום ופנסיה
                איילש | 06/05/2008 22:33

                הטיפול בנסיעות אינו חוקי ועליו לשלם בנפרד. הפתרון תביעה או סיוע מההסתדרות. פנסיה בגיל 60 , כאשר קודם לכן לא חסעץ לפנסיה הינו "בעייתי" מכוון שלא יצבר לך כמעט כלום. כמו כן גם בהתאם להנחיות האוצר מעבר לגיל 60 ניתן לותר על ביטוח (הקיים בפנסיה והעמית משלם עליו) ולכן הפתרון הינו חסכון בפנסיה ללא ביטוח הנקראת יובלים מנהלים או פנסיה משלימה. חלק מההיתרנות של יובלים הינה קרן "סולידית" וקטנה בעלת ניהול השקעות טוב של דש-איפקס איילש

                • חלוקת שכר ופנסיה
                  דבי | 06/05/2008 23:44

                  שלום רב, קודם כל תודה רבה על הייעוץ. ומה שכן אני כרגע עובדת במקום העבודה וזה לא יהיה נאה לתבוע אותו וללכת להסתדרות נכון ? ? ניסיתי היום לבדוק איתו מה קרה מה זה המקפת ? ומסתבר שהוא הוריד את כל הסכומים מהשכר היסודי כך שהחישוב שנותר לו מסכום מאד מועט שזה השכר היסודי (ומזה למעשה החישוב לפנסיה שיוצא בהתאם נורא נמוך-ולא פלא) והרגשתי שאני ממש מתפוצצת ותשובתו הייתה שככה עושים גם כאלה שמורידים להם הוצ' רכב (שזה בכאילו). עכשיו במידה ואני עוזבת אפילו דמי אבטלה נשאר מאד נמוך כי הוא (הבוס) יצר שכר יסוד נמוך - מה דעתכם בגדול והאם ניתן לעשות משהו ? ? בברכה , דבי

                  • מה עושים בפועל
                    איילש | 07/05/2008 19:10

                    כדבריך כדאי לחשוב פעמיים לפני שתובעים את המעסיק. הפרשות לפנסיה הכן קטנות מאד וזה צפוי . כיום עפ"י חוק שכר המינמום ההפרשה לפנסיה החודשית הינה 2.5% מהשכר בלבד (חלק עובד+מעסיק) כך שהתוצאה הינה נמוכה ביותר , אולם הסכומים עולים בהדרגה עד 15% מהשכר. המקפת הזו הינה קרן פנסיה בדומה לקרנות אחרות. עם את רוצה להפגין עמצאות ולא ללכת עם העדר שוהה להחליף את הקרן. איילש

                    • שכר יסוד + פנסיה
                      דבי | 08/05/2008 00:48

                      תודה רבה רבה, יום עצמאות שמח. בברכה, דבורי