חזרה מחופשת לידה

  • שאלות בנושא זכויות עובדת במהלך חופשת לידה ואחריה
    עובדת | 04/05/2008 11:28

    1. האם אני זכאית לקבל חופשת מחלה במקרה בו בתאריך המסוכם לחזרתי לאחר חופשת לידה וחל"ת חליתי וקיבלתי אישור מחלה לשבוע? 2. על פי חוזה עם המעסיק בו נקבע במפורש כי החל משכר 1/08 אני זכאית לתוספת שכר, החוזה נחתם לפני ההריון. מחודש 11/07 נעדרתי מהמשרד עקב חופשת לידה. לטענת הבוס שלי אני יהיה זכאית לתוספת שכר בעוד חודשיים היות ועל פי החוזה יש הפרש של 7 חודשים בין תוספת שכר אחת לשניה לכן עלי לעבוד חודשיים בטרם אקבל את התוספת (כביכול בגין חודשים 11-12/06 שלא עבדתי ולא קיבלתי שכר בגינם) היות וחופשת הלידה לא נחשבת לצורך הזכאות. האם הוא צודק?

    • חזרה מחופשת לידה
      עו"ד רענן קריב | 04/05/2008 11:58

      1. כן. את עובדת רגילה. 2. הוא לא צודק. חופשת לידה אינה פוגעת בזכויות הנובעות מוותק. שלא לדבר על כך שלפי תיאורך, המועד לתוספת שכר קבוע למועד מסויים ולא ליום שבו תצברי וותק מסוייים. 3. מזל טוב!